Нораир Нурикян ще управлява тотото

Нели Чолашка 19 август 2013 в 13:15 4205 5

Нораир Нурикян. Снимка: BulFoto
Нораир Нурикян. Снимка: BulFoto

Шеф на управителния съвет на Българския спортен тотализатор става олимпийски шампион по вдигане на тежести Нораир Нурикян, а изпълнителен директор - бившият генерален секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Иванов.

Спортната министърка Мариана Георгиева представи днес новото ръководство на спортния тотализатор.

Тя прекрати предсрочно мандата на предишното ръководство с поправка в устройствения правилник.

Останалите членове на борда на спортния тотализатор са Здравка Йорданова – олимпийска шампионка по гребане, финансистът Бойко Бойчев и Деница Узунова, която ще отговаря за човешките ресурси.

От управата излизат депутатът от ГЕРБ и бивш заместник финансов министър Владислав Горанов и изпълнителният директор на футболен клуб "Левски" Иво Тонев.

„Това, което е важно и искам да подчертая е референцията към цялостната политика на кабинета Орешарски за експертни назначения, а не политически", обяви Георгиева въпреки многобройните гафове на това правителство именно с политически назначения.

Тя обяви още, че в сряда правителството ще гласува за увеличение от 17% на 18% на парите, които да се отделят за подпомагане на спорта от тотото.

"След като бъде направена ревизия на финансовото състояние на тотализатора ще стане ясно и дали цялата сума от непотърсените печалби ще бъде насочена за развитието на физическото възпитание и спорта“, обясни още министърката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови