Нивото на Дунав продължава да се покачва

19 март 2013 в 12:09 1142 0

Нивото на Дунав се покачва. Снимка: БГНЕС, Архив
Нивото на Дунав се покачва. Снимка: БГНЕС, Архив

Нивото на река Дунав продължава да се покачва, но за сега няма опасност от наводнения в българския участък на реката. 

Нивото на водния стълб се следи непрекъснато. 

Нивото на река Дунав е в рамките на очакваното за сезона и няма опасност за населението, съобщиха от Басейновата дирекция за управление на водите. 

753 см е нивото на Дунав при Лом, където дигите на реката и нивото се наблюдават три пъти дневно. С 30 сантиметра се е повишило нивото на река Дунав край Видин през последното денонощие. При достигане на нива над 850 сантиметра има опасност от заливане на пътя Видин-Лом в района на село Арчар.

В Сърбия се очакват наводнения от повишения приток на реките Дунав и Сава, съобщиха сръбски медии. Най-високата точка на водите се очаква да бъде достигната след два до три дни, в зависимост от темповете на топене на снеговете в Австрия, Словения и Унгария, съобщи отделът за извънредни ситуации в МВР на Сърбия. Екипите са постоянно на терен и се следи водосборът на реките Дунав и Сава, така че да не бъдат заплашени хората. Засега няма извънредно пълноводие на реките, а водата не е преляла през коритата. Изключение е горната част на реките в землищата край Пожега и Кралево.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !