Незаконният строеж в резерват „Ропотамо“ бе спрян

25 март 2013 в 18:03 1633 0

Строежът в резерват
Строежът в резерват "Ропотамо". Снимка: Биволъ

Проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спря незаконен строеж в резерват "Ропотамо", съобщиха от министерството на регионалното развитие. Проверката бе разпоредена от служебния министър Екатерина Захариева днес след сигнали, часове след публикация на сайта „Биволъ“ по темата.

Строителният контрол е потвърдил написаното в публикацията, че се строи без съответните разрешителни. Става дума за дървена конструкция – колони и греди, издигната на мястото на някогашно хранително заведение в резервата, което е било в режим на търпимост, съобщи МРРБ. От публикацията и снимките в медиите обаче е видно, че има и бетонни конструкции.

Строежът е дело на фирма, която има договор с екоминистерството, подписан от шефа на бургаската екоинспекция Бойчо Георгиев, за организиране на разходки на туристи по реката. Тя е започнала самосиндикално да вдига сграда върху площ от 400 квадрата с канал и септична яма, както и да ремонтира моторни лодки на Ропотамо. От ековедомството са уточнили, че нямат никаква информация за "каквито и да е действия" в резервата.

Утре ще са готови констативните актове от служителите на общинската администрация, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконното строителство.

Документите от проверката на РДНСК - Бургас и РИОСВ - Бургас са изпратени в община Приморско, която трябва да предприеме спешни мерки за спиране на строителството, посочиха от регионалното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!