Не Стоичков, НПСС платило наема на зала "Арена Армеец"

25 март 2013 в 09:26 4972 10

Срещата между НПСС и Христо Стоичков в
Срещата между НПСС и Христо Стоичков в "Арена Армеец". Снимка: БГНЕС

Противно на твърденията на лидерите си, Националното представителство на студентските съвети, а не футболистът Христо Стоичков, е платило наема на зала "Арена Армеец" за срещата в събота, на която НПСС поиска официално Стоичков да стане лице на сформираното от организацията "Движение Орлов мост".

Това разкри блогът "Отворен парламент" в събота.

Срещата се превърна в подготовка на бъдеща партия. Не нея Стоичков, който е близък приятел с Бойко Борисов и сочения за олигарх и бивш депутат Емил Димитров, обяви, че застава начело на „Движение Орлов мост“. До 26 март то ще обяви дали ще участва на изборите.

Незнайно с какви пари студентската организация е превела на Национална спортна база около 16 000 лева, изчисли "Отворен парламент". Наемът варира между 10 и 12 хиляди лева, а отделно се плащат такси за  охрана, електричество и т.н. 

Организаторите на срещата отрекоха да са плащали наема и обявиха, че той е бил покрит от Стоичков. Самият Стоичков категорично отрече това. "Сметката ми е открита, проверете я", заяви той.

Наемът за срещата между Стоичков и НПСС в зала „Арена Армеец“ е бил платен още в четвъртък, обясни пиарът на Национална спортна база Красимира Апостолова пред "Отворен парламент". По думите й сумата не е преведена от Христо Стоичков, както твърдят студентите.

"Договорът е сключен в четвъртък. Той е между Национална спортна база и Националното представителство на студентските съвети“, уточни Апостолова. Тя обаче не каза каква е сумата, за която НСБ и протестиращите, с предводител Стоичков, са се споразумели.

"Досега такова събитие тук не се е организирало, обикновено се правят концерти, спортни събития и форуми.  Имаме такси за национални и за чужди изпълнители. За български изпълнители наемът е между 10 и 12 000 лв“, обясни ПР-ката. За да се организира събитие се заплащат допълнителни такси за охрана, електричество и т.н., обясниха от пи ар службата. 

По думите на Мариян Ников от НПСС платили наема, но парите им дал Стоичков.

Ников обясни още, че няма намерение да става политик, но това не означава, че НПСС няма политически амбиции. "Нашата цел не е политиката, тя е средството, за да постигнем желанията си", заяви той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!