National Post: Заподозрян за атентата в Бургас може да е в Газа

Елица Мартинова 23 август 2013 в 10:09 1241 0

изтеглен файл (16)
изтеглен файл (16)

Един от заподозрените за атентата в Бургас – Хасан ел Хадж Хасан може да се укрива в Ивицата Газа. Това пише канадският вестник National Post.

Общото мнение на разследващите служби е, че Хасан пребивава в Ливан. Има обаче сериозни причини да се смята, че заподозреният може да се укрива в Ивицата Газа, пише вестникът, позовавайки се на собствени източници.

Хипотезата е част от обстоен материал, в който National Post е потърсил за мнение бащата на издирвания – Самир ел Хадж Хасан.

Самир, който има фирма за подови настилки в Британска Колумбия, коментира, че е бил шокиран, щом е научил с какъв жесток атентат се свързва сина му. „Всички го обичат“, разказва за детето си Самир.

Той отказва да повярва в твърденията на службите с аргумента, че те са крайно нелогични.

„Защо някой, който има добро бъдеще, ще застрашава живота си? Има нещо доста нередно в този случай. Не мисля, че обвинения са основателни“, изтъква Самир и подчертава, че всеки е невинен до доказване на противното.

Бащата на заподозрения разказва, че всички в семейството му са разстроени от обвиненията към сина му.

Самир е категоричен, че взривът в Бургас е жестока терористична атака и осъжда подобен тип прояви.

„Не знам кой е извършителят, но който и да е той, подобен тип жестокост е неприемлива. Няма значение дали е извършено на канадска или европейска земя. Ще направя всичко по силите си, за да съдействам на властите при разследването“, казва бащата на заподозрения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови