Наш автор получи хърватска награда

28 март 2013 в 21:25 1350 0

Диана Гласнова
Диана Гласнова

В рамките на програмата за международно сътрудничество на Дружеството на загребските защитници на гр. Вуковар, на 20 март в кино АРТ на Културно-информационния център в Загреб бе премиерно представен документалният филм „Живот в камък – Брачки импресии” на словашкия режисьор Петър Кършак.

Дружеството е организация на ветерани-участиници в Отечествената война в Хърватия 1991-1995 г. Цел на неговата международна дейност е установяване на контакти и сътрудничество със сродни организации в Европа и света, както и популяризиране на Хърватия като привлекателна туристическа дестинация.

След прожекцията г-н Дамир Яшаревич, председател на Дружеството на загребските защитници на гр. Вуковар, тържествено връчи дипломи и членски карти на сътрудници от чужбина, избрани за почетни членове на организацията. Отличието им е присъдено в знак на признателност за тяхната подкрепа и принос за развитието на международното сътрудничество на Дружеството с ветерански организации, както и за промоцията на Хърватия в родните им страни. Между наградените е и българската журналистка Диана Гласнова, автор на книгата „Войници на милосърдието”, издадена в Загреб и София и кореспондент на OFFNews в Хърватия.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови