НАП запорира над 1 млн. лева от парите на тотомилионера

30 ноември 2012 в 10:45 2375 5

НАП поиска запор на над 1 милион лева на тотомилионера от Перник Росен Русимов заради повече от 2 млн. лв. неплатени данъци, съобщава в. "24 часа".  

Перничанинът спечели 4,7 милиона лева от тотото от рекордния за България джакпот от 9,47 млн. лв. Той е собственик на фирмите “Верига груп”, “Витрен” и “Фламинго 002” за изработка на вериги и съсобственик на Централна ремонтна база в Перник.

На Русимов е назначена ревизия като физическо лице, защото е прехвърлил фирма с огромни задължения към бюджета, която сега е собственост на беден и неграмотен ром. Русимов е отговорен като физическо лице за дълговете на дружеството "Билд Инженеринг", което в момента се води на името на Бойчо Илиев от с. Медковец. Данъчна ревизия от 2010 година показвала, че под управлението на Русимов и предишния собственик на фирмата Ангел Христов, фирмата е задлъжняла с близо 2 милиона лева от невнесени в бюджета ДДС, осигуровки и корпоративен данък. 

Фирмата е била прехвърляна няколко пъти на различни собственици, включително и на Русимов. В крайна сметка днес тя е притежание на Илиев, който заявява, че добре познава тотомилионера. Илиев обяснява, че няколко пъти е ходил до Перник, за да поставя подписа си под документи, за което е получавал заплащане. Днес той няма право на социални помощи, защото по документи е управител на фирма. Данъчните в Перник пък твърдят, че Русимов им е добре познат като длъжник.

"Запорираха сметките на фирмите ми, чувам, че ще ме проверяват и като физическо лице. Абе, щом вземеш отнякъде пари, гледат да те одрусат като мечка дива круша", казва пред вестника тотомилионерът. 

От НАП коментират, че има механизми, по които може да се прави проверка на физическите лица, които в годините са били собственици и управители на фирми. Така ще се проследи участието на Русимов във въпросната фирма, а и в други, ако има такива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови