Най-големият страх на българина - ще загубя ли работата си?

29 септември 2013 в 12:21 2776 3

Безработни. Снимка: БГНЕС
Безработни. Снимка: БГНЕС

Най-големият страх на българите днес е да не загубят работата си, показва актуално социологическо проучване на агенция "Афис", проведено през месец септември.

Цели 56 на сто от анкетираните в национално представителното изследване посочват безработицата или страха от нея като основното си притеснение.

До миналата година данните показваха, че във всяко второ домакинство имаше един член, загубил работата си в близко време, или поне един член, който се опасява, че това може да се случи. Вече над 56% са пълнолетните граждани, които смятат, че това е най–главният проблем и на държавата, и лично за тях, а той за медиите е на 11–то място, посочва социологът Юрий Асланов.

Според него е налице отдалечаване между проблемите, които хората преценяват за най–важни, и проблемите, които са във фокуса на политическото внимание и на медиите. Той посочва, че вниманието на политици и медии в последния месец е било изместено към въпросите за корупцията и олигархията, докато 8% е делът на хората, които смятат тези проблеми за важни. Дори и 2% от хората смятат, че всички олигарси са полезни хора, а според 24% олигархията върши полезни дела, показало изследването. На въпроса "Лично за Вас кой от изброените проблеми е най–важен?" 26% казват - безработицата, 18% - бедността, 13% - икономическа криза, 10% - несигурността, 9% - здравето, 8% - корупцията/олигархията, 6% пенсиите, 10% - друго.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!