На свой ред Борисов се оплака на ПАСЕ от БСП

Нели Чолашка 11 юли 2013 в 13:52 2080 2

Бойко Борисов и Жан-Клод Миньон. Снимка: Пресцентъра на ГЕРБ
Бойко Борисов и Жан-Клод Миньон. Снимка: Пресцентъра на ГЕРБ

След като групата на БСП се срещна в парламента с председателя на ПАСЕ Жан-Клод Миньон и му се оплака, че ГЕРБ отказват да идват на работа в парламента, Бойко Борисов също се срещна с Миньон и на свой ред му се оплака от поведението на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

„В парламента провокациите срещу нас минаха всякакви граници, от Атака наричаха бившия ни министър на транспорта „мръсен мангал“, заплашваха бившата ни здравна министърка, дори на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Волен Сидеров ме провокираше лично с различни обиди.

И комунистите толерираха това безучастно и ги пуснаха да влизат в парламента с пистолети и палки. Освен това коалицията БСП, ДПС и "Атака" е толкова омразна за българските граждани, че вече 27 дни хората протестират пред парламента. Ние нямаме място сред тези хора в парламента. Още повече, че дори има хора, които са обявили гладна стачка срещу това управление“, споделил Борисов.

Докато при ГЕРБ протестите бяха за цени, сега са за ценности, обявил още Борисов.

Бойко Борисов и Жан-Клод Миньон обсъдили и скандалните назначения в правителството на Пламен Орешарски.

„Назначиха за главен секретар на МВР зетя на Камен Пенков без никакъв стаж и опит. Начело на БЕХ сложиха човек с влязла в сила присъда за валутни престъпления“, споделил лидерът на ГЕРБ.

Миньон намекнал на Бойко Борисов, че е по-добре все депутатите му да ходят на работа:

„Българските граждани ви избраха на парламентарните избори. Сега разбирам, че сте спечелили и местните избори във Варна.

Това означава, че народът ви се е доверил и отново ви е избрал. Това може да е причина да се върнете в парламента и да попречите на останалите партии да правят каквото си поискат“, казал председателят на ПАСЕ.

Борисов обаче заявил, че ГЕРБ няма място в този парламент: "След като това правителство и този парламент са изчерпали доверието на българските граждани, ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание“.

 

11.07.2013 г.

Пресцентър ППП ГЕРБ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Политолог: Китай източва ресурсите на Русия, има икономически интерес от войната