БСП се оплака на ПАСЕ от ГЕРБ

Нели Чолашка 11 юли 2013 в 11:55 2907 12

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Част от парламентарната групата на БСП  се срещна днес в парламента с председателя на ПАСЕ Жан-Клод Миньон, за да му се оплаче, че ГЕРБ не признават резултатите от парламентарните избори на 12 май и бойкотират работата на Народното събрание.

„Информирахме г-н Миньон, че от първия ден на съществуването на този парламент, всъщност дори преди него, най-голямата парламентарна сила – ГЕРБ, не признават резултатите на изборите и настояват за предсрочни избори.

Те отправиха и питане към Конституционния съд за касиране на изборите, което категорично беше отхвърлено от Конституционния съд", коментира след срещата лидерът на БСП Сергей Станишев. 

Междувременно председателят на групата на социалистите и демократите в Европарламента Ханес Свобода обяви в интервю за в. "Преса", че проблем в настоящата ситуация е, че партия ГЕРБ продължава да бойкотира работата на парламента.

"По този начин се дава на "Атака" много повече власт, отколкото трябва да има спрямо резултатите от парламентарните избори", коментира Свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков