На протеста срещу новата Синя зона: „Бойко – футболист, футболист“ (снимки)

13 септември 2012 в 19:58 3316 6

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Над 300 демонстранти срещу новите правила за паркиране в центъра на София блокираха Попа и се отправиха на протест пред Националния стадион „Васил Левски“.

В четвъртък вечерта на стадиона се провежда благотворителния "Мач на звездите", в който играе и министър-председателят Бойко Борисов.

Демонстрантите искаха да съобщят лично на премиера защо са недоволни от новите правила за паркиране в центъра на София, но бяха спрени от полицията пред сектор Б.

На булевард „Евлоги и Христо Георгиеви” се чуха скандирания „Бойко Борисов – футболист, футболист“, „Не на данък паркинг”.

В четвъртък Столичният общински съвет (СОС) реши, че ще остави привилегията общинските съветници да паркират безплатно в Синята и Зелената зона.

Текстът, който предвиждаше тази привилегия да отпадне, беше гласуван отделно от другите промени в наредбата за платено паркиране в града и не успя да мине с 27 гласа “за” и 27 “против” и “въздържал се”.

Въпросът за незаслуженото право на общинските съветници да паркират безплатно беше повдигнат покрай протестите на гражданите срещу увеличаването на цените и местата за платено паркиране в центъра на София от 1 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови