На кафе пред парламента в 36-ия ден на протеста

Николаос Цитиридис 19 юли 2013 в 10:07 2617 5

Сутрешното
Сутрешното "на кафе" пред парламента в началото на 36-ия ден на протеста. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

36-ият ден от началото на протеста започна със станалото традиционно пиене на кафе пред сградата на Народното събрание тази сутрин.

Към 50-ина протестиращи са пред парламента малко след началото на пленарния ден, започнал с влизането на нов депутат - известният със скандали за купуване на гласове, мошеничество, уреждане на побои, сплашвания Александър Методиев, известен и като Бат' Сали, и като "шеф на частното енерго" в ромската "Седма махала" в Самоков. 

Шефът на частното енерго, осигурявал на мургавите жители на махалата ток без електромери срещу 20-30 лв. месечно влиза в НС от ДПС на мястото на Емил Иванов - съден за побой и свързан с ВИС-2, който бе назначен от Орешарски за областен управител на София-област.

Част от протестиращите са пред парадния вход на парламента, опасан с метални заграждения, друга са при задния вход на Народното събрание, откъдето влизат депутатите.

В момента в парламента се обсъжда кандидатурата на приближения до Алексей Петров Владимир Писанчев за председател на ДАНС. Писанчев е второто предложение за поста на премиера Орешарски. Първото бе Делян Пеевски. Предложението предизвика мащабни и продължаващи и днес протести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови