МВР търси пари за извънредния труд на полицаите

05 юли 2013 в 09:02 2068 7

Протестът: ден 21 Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 21 Снимка: Сергей Антонов

МВР търси пари за плащане на извънредния труд на полицаите, ангажирани с протестите от последните седмици.

Пред БНТ вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че е убеден, че средствата ще бъдат намерени. Заради протестите полицаите карат по 12-16-часови смени, обясни Йовчев. За да се извършва ротация на полицаите на терен и заради извънредното работно време и голямата натовареност в София се командироват полицейски служители от други градове.

"Премиерът е наясно с проблемите в МВР, загрижен е за ситуацията и е лично ангажиран да бъдат осигурени тези средства, необходими за извънредния труд на служителите и то в кратки срокове. Моите подчинени се справят по време на протестите много добре и им благодаря за това. Служителите на МВР си изпълняват перфектно задълженията. Служителите на МВР са подложени на свръхнатоварване и независимо, че прехвърляме допълнително сили от провинцията, почивките са недостатъчни. Въпреки всичко тези хора стоят на мястото си и изпълняват задълженията си", категоричен е Йовчев.

Цветлин Йовчев коментира и безпрецедентните мерки за сигурност и големия периметър, който е обезопасен. "Поставихме загражденията около парламента, защото, особено през първите дни на протеста, т.нар. пиене на кафе, имаше опит за насилие върху депутати, хвърляне на тежки предмети, което е абсолютно недопустимо и затова разширихме зоната за сигурност", обясни вътрешният министър.

Днес МВР отбелязва 134 години от създаването си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки