„Мултипринт“: Намерените бюлетини са отпадък - смачкани и негодни

Елица Мартинова 12 май 2013 в 10:14 3778 6

Печатницата
Печатницата "Мултипринт", в която вечерта на 10 май бяха открити над 350 000 фалшиви бюлетини. Снимка: БГНЕС

„Бракуваните бюлетини в печатницата в Костинброд са отпадък, който се съхранява на купчини. Те не са подреждани и не са готови за спедиция“, категорична бе пред bTV Донка Борисова – консултант в отдел „Продажби“ на „Мултипринт“ и отговорник на склада.

„Бюлетините са под формата на отпадък - остатъци от различните машини, през които са преминали при обработката. При всяка машина остава някакво количество брак, което е разкъсано, криво сгънато, лошо залепено. Те са под формата на лист, незалепени са, неправилно залепени – те са остатъци. Те не са подредени. Те са от всички градове остатъци – защото за всеки град има определен тираж и бюлетините са различни. Целият брак е нахвърлян на купчини, не виждам как би могъл да се използва“, поясни още Донка Борисова и допълни: „Нормално е да има брак, докато се настройват машините. За всеки избирателен район дължината на бюлетината е различна и съответно настройките на машините се променят.

Според нея в т. нар. „технологичен брак“ цари такъв безпорядък, че е невъзможно да се установи точният брой на негодните бюлетини.

Тя коментира, че стандартните бюлетини, които са транспортирани за вота на 12 май, са били подредени в стандартни европалети, побиращи 7 реда от по 10 кашона, във всеки от които има по 350 бюлетини. По думите й те са изпратени към страната на 7 май, а в столицата – на 8 май.

„Потресени сме от шума, който се вдигна вчера. Това е удар по репутацията на компанията, градена с години. Сега как ще кандидатстваме за какъвто и да било конкурс? Тук работят съвестни хора, които осъзнават отговорността на работата си. Обвиняват обикновените работници, че искат да правят политически чудеса“, каза още Борисова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews