Московски не знае кой стои зад цифровизацията у нас

Последна промяна на 26 януари 2013 в 17:46 2083 4

Ивайло Московски. Снимка БГНЕС
Ивайло Московски. Снимка БГНЕС

Зная кои са фирмите, които са спечелили конкурсите за мултиплексите – "Хану про" и "Таурком", но не зная кой е техен собственик, обяви министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски пред БНТ.

"Заварено положение, нямам никакъв механизъм, с който да отменя решение на административен съд". Така той отговори на въпроса защо фирми с неясна собственост ще правят цифровизацията.

В четвъртък Европейската комисия (ЕК) реши да заведе дело срещу България пред Съда на европейския съюз за издаването на разрешителни за цифровия радиочестотен спектър - т. нар. мултиплекси.

Причината е, че страната е предложила прекалено ограничителни условия за издаване на лицензи, което е довело до изключването на потенциални кандидати от процедурата.

По традиция Московски прехвърли отговорността върху правителството "Станишев". Ако приемем, че съдът на ЕС стигне до заключение, че е нанесена щета, то тя е нанесена заради некоректно законодателство при предното правителство, коментира той.

Правителството щяло да изчака изчака решението на съда и след това ще реши какво да прави.

"Поставени сме в ситуация, че ако не изпълним закона до 1 септември 2013 година, ще търпим санкция за забавяне процеса на цифровизация, който така или иначе вече е забавен с година", коментира Московски.

"Положихме много усилия, за да ускорим и завършим процеса по цифровизация и считам, че за гражданите и обществото е един изключително полезен и добър процес, защото гражданите ще получат в перфектно качество и безплатно възможност да гледат тази година 8, а догодина 16 канала", похвали се министърът. 

Според него с цифровизацията е възможно доста хора да се откажат от кабелни или сателитни оператори, но не е ясно какъв процент от клиентите на тези оператори ще се откажат от услугите им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2013 в 10:30

Като за министър от ГЕРБ,даже и това е много, което знае.

27.01 2013 в 09:39

Това са несериозни работи, анонимния корупционен политически контрол продължава без да знаем каква е целта. Станахме наи-голямата офшорна зона на света.

26.01 2013 в 22:23

Ми, тогава да питаме домсъвета, щом министъра не знае.
И да се оплачем на директора на зоологическата градина, ако районния прокурор е зает с по-висши материи.

26.01 2013 в 21:33

Какво перфектно качество бре, като пусна пасатора и не остава нищо от програмата. Отделно че при имагинерни смущения прекъсва звука, образа става на квадрати и се налага да пусна аналоговия канал, който макар и със снежинки - всичко му се вижда и чува.

Мерси, калпава ви е цифровата тв (излъчвана в София и ловена със стайна антена до прозореца).

 
X