Монтанските работници с хранително отравяне станаха 78

Вероника Шербанова 22 април 2013 в 19:53 1450 0

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

Отровените с храна работници от монтанската фирма БКК ООД станаха 78. Резултатите от изследванията показват, че те са заразени със салмонела ентеритидис, съобщи Дарик.

Заразените работници са обядвали в стола на фирмата, където храната е била доставена от „Фалкон 09“ ООД.

На 19 април в инфекциозното отделение на монтанската болница бяха приети 30 души. През следващите няколко дни приетите за лечение са се увеличили до 60 души. Още 18 души са проявили симптоми на хранително отравяне, след като консумирали храна, доставена от „Фалкон 09“. Те обаче не са хоспитализирани.

Обектите на кетъринг фирмата са затворени, заяви директорът на Агенцията по храните в Монтана с-р Герго Гергов. Взети са проби от ръцете на всички работници и от повърхностите в производствените помещения. Проби са взети и от склада, от който са закупени яйцата и сиренето, с които е приготвена храната. Резултатите от изследванията на пробите ще са готови във вторник.

Специалистите не изключват възможността да има и други, получили хранително отравяне, които не са потърсили лекарска помощ. Заболяването не е безобидно и трябва да се приложи специализирана медицинска помощ, затова всички получили оплаквания трябва да дойдат в здравната инспекция или да се обърнат към личния си лекар, призова директорът на регионалната здравна инспекция д-р Даниела Караилиева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови