МОМН си купува таблети, държи да са с по 2 камери

Виктория Викторова 28 август 2012 в 12:36 2711 4

Един от възможните таблети.
Един от възможните таблети.

Министерството на образованието, младежта и науката пусна обществена поръчка за 55 таблета, с които ще се облажат самите чиновници в столицата.

Крайният срок за подаване на документите е 3 септември, а прогнозната стойност е 66 хиляди лева, съобщава „Блиц“.

Сред интересните поставени критерии е изискването за „включени 2 броя камери и минимум 9 часа работа при включена 3G мрежа и GPS“.

Разбира се, изискването за 9 часа работа е също толкова любопитно, колкото това за двете камери, защото стандартният работен ден има едва 8 часа, което означава, че чиновниците държат таблетите им да издържат и в почивката или извън работното им време. Също толкова неясно е и защо изобщо са необходими 55 таблета за служители на министерството.

Проста сметка показва, че за един таблет прогнозно ще бъдат отделени 1200 лева. Бърза проверка на OFFNews.bg в интернет обаче показа, че дори един от най-известните таблети на корейски технологичен гигант отговаря на всички изисквания и се продава за едва 780 лева.

Както в повечето обществени поръчки, в условията е вписано кандидатите да имат оборот от 150 хиляди лева за последните три години и да разполагат със сервиз за гаранционно поддържане в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!