Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Митко Каратиста напуска ЧЕЗ, Янев си приписа заслугата

Последна промяна на 25 март 2013 в 16:03 5490 3

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

Димитър Стефанов – Митко Каратиста излиза от Надзорния съвет на ЧЕЗ, потвърди днес лидерът на РЗС Яне Янев.

Каратиста е напуснал ЧЕЗ в петък -22 март, уточни Янев за OFFNews. Търговският регистър все още не е отчел тази промяна в надзора на електроразпределителното дружество.

Според него това се дължи на предложените от РЗС промени в Закона за публичност на имуществото на лица на висши длъжности, приети в последните дни от работата на 41-вото Народно събрание.

С промените в закона се разшири кръгът от хората на висши длъжности, които ще бъдат длъжни да подават декларации за доходите и имуществото си в Сметната палата.

Сметната палата ще трябва вече да проверява шефовете на всички дружества, които са контролирани от ДКЕВР – ЕРП-та, ВЕИ, топлофикациите и др.

Покрай скандала около високите цени на тока и печалбата на ЕРП-тата стана ясно, че в Надзорния съвет на „ЧЕЗ България” ЕАД е Димитър Николов Стефанов - Митко Каратиста, който не е представител на държавата, а е избран от чехите. 

В предсрочно разпуснатото 41-во Народно събрание Димитър Стефанов е вписан като нещатен съветник на депутата от 25-ти МИР и председател на ГЕРБ-Надежда – Иван Божилов. 

Божилов е депутатът, който на местните избори през 2011 г. беше заснет да пренася с чували с изборни книжа, заедно с колегата си от парламента Станислав Стоянов.

Жената, от която Митко Каратиста има дете – Татяна Николова Георгиева, е координатора на ГЕРБ за 25-ти МИР и на последните местни избори в София е на трето място в листите на ГЕРБ.

В момента Таня Георгиева е общински съветник в София и е председател на общинската комисия по обществен ред и сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2013 в 18:12

Яне пък да не остане по-назад и да не вземем да го забравим. Митко Каратиста се омита, щото става напечено за герберските бръмбари, не щото яне има някаква намеса

25.03 2013 в 17:13

Аба знаем ги, уволненията на Яне.
Уволнява, уволнява, па току се разцелуват.
Май някой друг ще е наредил на мутрата да се маха веднагически, че да не резили лика Му.

25.03 2013 в 16:49

Я.Я. пак прави шум пред микрофоните.
ЧЕЗ България ЕАД НЕ Е дружество, контролирано от ДКЕВР, и неговите представляващи не биха попаднали сред лицата, задължени да подават декларации.
Декларации биха подавали представителите на ЧЕЗ Разпределение АД и на ЧЕЗ Електро АД.
ОФФНЮЗ - проверете информацията, недейте само да повтаряте какво Яне казал ;)