Мистериозно е изчезнал вотът на кандидат-депутат от ВМРО

Симона Костадинова 15 май 2013 в 13:49 3664 7

Мистериозно е изчезнал вотът на кандидат-депутат от ВМРО
Мистериозно е изчезнал вотът на кандидат-депутат от ВМРО

Александър Димитров води една от листите на ВМРО и в изборния ден упражнил правото си на глас в столичното 51-во училище. Интересното е, че в протоколите, публикувани в сайта на ЦИК пише, че в неговата избирателна секция не е гласувал никой за неговата партия.

Семейството и приятелите на Димитров също твърдят, че са пуснали бюлетина за ВМРО – в същата секция. Кандидат-депутатът коментира, че няма как да е сигурен дали другите наистина са гласували за него, но е сигурен за своя вот.

След изборите и публикуването на протоколите негов съсед му се обадил и му казал, че е гласувал за него. В протокола на секцията обаче срещу ВМРО пише 0 гласа. Така Димитров разбрал за случилото се.

От Районната избирателна комисия обясниха, че машинации с изборните резултати са невъзможни и че в случая най-вероятно става дума за невалидни бюлетини. Посочиха също, че във въпросната секция, в столичното 51-во училище, е имало 12 такива.

Кандидатът на ВМРО подчертава, че самият той е обучавал секционни комисии и е достатъчно грамотен, за да пусне валидна бюлетина. Той заяви, че не приема обяснението на РИК. Според него единствения възможен вариант е да са подменени резултатите от секцията. Той ще иска проверка на случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови