Мистериозно е изчезнал вотът на кандидат-депутат от ВМРО

Симона Костадинова Последна промяна на 15 май 2013 в 13:49 3043 7

Мистериозно е изчезнал вотът на кандидат-депутат от ВМРО
Мистериозно е изчезнал вотът на кандидат-депутат от ВМРО

Александър Димитров води една от листите на ВМРО и в изборния ден упражнил правото си на глас в столичното 51-во училище. Интересното е, че в протоколите, публикувани в сайта на ЦИК пише, че в неговата избирателна секция не е гласувал никой за неговата партия.

Семейството и приятелите на Димитров също твърдят, че са пуснали бюлетина за ВМРО – в същата секция. Кандидат-депутатът коментира, че няма как да е сигурен дали другите наистина са гласували за него, но е сигурен за своя вот.

След изборите и публикуването на протоколите негов съсед му се обадил и му казал, че е гласувал за него. В протокола на секцията обаче срещу ВМРО пише 0 гласа. Така Димитров разбрал за случилото се.

От Районната избирателна комисия обясниха, че машинации с изборните резултати са невъзможни и че в случая най-вероятно става дума за невалидни бюлетини. Посочиха също, че във въпросната секция, в столичното 51-во училище, е имало 12 такива.

Кандидатът на ВМРО подчертава, че самият той е обучавал секционни комисии и е достатъчно грамотен, за да пусне валидна бюлетина. Той заяви, че не приема обяснението на РИК. Според него единствения възможен вариант е да са подменени резултатите от секцията. Той ще иска проверка на случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.05 2013 в 13:58

Владимир, писах Ви.

15.05 2013 в 21:36

Владислава, моля, свържете се с нас на [email protected] и дайте повече подробности.

15.05 2013 в 17:21

Аз пък като гледам в 59 секциа има два гласа, друг протокол гледаш май.

15.05 2013 в 17:16

Аз също гласувах за себе си и съм водач на листа в 23 район- София от Християндемократическата партия на България, в която се обединихме хора с каузи, дори се заснех и в протоколите на моята секция нямаше нито един глас за Християндемократите. Същото се случи и с други водачи на листи на християндемократите. Вчера внесохме официална жалба в ЦИК в присъствието на медии. Не искам да коментирам, но освен моя глас са откраднати и гласовете на близките ми. И никой няма право да краде гласа на майка ми! Това трябва да бъде спряно!

15.05 2013 в 17:10

Приятелю, като говориш за бройки бюлетини или гласове, ползвай само цели числа, ше изглеждаш по-умен ;)

15.05 2013 в 15:11

На президентските избори имаше подобни случки с привърженици на кандидати от малките партии - знае, че поне 5 човека в секцията (той, жена му, децата и тъщата напр.) са гласували за тази партия, резултатите - 0,00 гласа.

15.05 2013 в 14:30

НЕ е само той така! Аз по същия начин гласувах за себе, както и моите родители ме подкрепиха, четох протокола от 59-та секция в Пазарджик - Кауза България 0 гласа.

Като питах бабетата в секцията дигат рамене. Ще жаля резултата в четвъртък при всички случаи
 
X