Министър Георгиева не знае в кое министерство е работила почти 10 години

Александра Маркарян 29 май 2013 в 15:40 6654 10

Мариана Георгиева-Бенчева Снимка: БГНЕС
Мариана Георгиева-Бенчева Снимка: БГНЕС

Новият спортен министър Мариана Георгиева-Бенчева не знае в кое министерство е работила дълги години. Пред журналисти днес тя заяви, че почти десет години е била служител в Министерството на образованието, младежта и спорта в периода 2001-2010 г. Всъщност в този период министерството не е нито на младежта, нито на спорта, а на образованието и науката (МОН).

Професорката по синтаксис каза това изтъквайки, че не е единствено професор, а има и нещо общо със спорта. 

В отговор на журналистическото любопитство дали изобщо някога е спортувала, тя отговори, че в детството и в ранната си младост е тренирала волейбол, като призна, че никога не се е занимавала професионално със спорт и помоли ресорните репортери за снизходителност към нея поради това.

За да успокои спортната общественост, че в министерството няма да вземе превес политиката за младежка за сметка на спорта, тя обеща пълна приемственост и демонстрира това чрез запазването на досегашния зам. министър - най-успелият български гимнастик Йордан Йовчев.

В структурата на новото правителство в досегашното спортно министерство влизат и младежките политики, които се вземат от образователното министерство. Именно за тях Европа дава доста пари по програми. Под шапката на спортното ведомство вече ще е и Държавната агенция за закрила на детето (досега подопечна на социалното министерство). 

Министър Георгиева е близка до настоящия лидер на ДСП Лютви Местан. До последния ден на 41-вото НС тя беше негов личен  нещатен сътрудник като депутат. Лично с неговата протекция тя запази поста си в МОН в дирекция "Студенти, специализанти и докторанти" въпреки скандалите за корупция, свързани с името й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!