Местан: Оттеглям се, ако докажете, че познавам Цветан Василев (видео)

OFFNews 17 юни 2013 в 17:38 4869 13

 Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

Нося отговорност за кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, както и за публичната реакция, която предизвика тази кандидатура, заяви председателят на ДПС Лютви Местан.

Кандидатурата на Пеевски беше съгласувана с ръководството на парламентарната група на ДПС и с мен. Аз подкрепих тази кандидатура, каза още Местан.

Попитан дали кандидатурата на Пеевски е договорка на ДПС, БСП и Корпоративна търговска банка (КТБ) председателят на ДПС заяви, че не познава шефа на КТБ Цветан Василев.

Местан се зарече, че ще се откаже от политиката, ако някой извади доказателство за среща или познанство между него и Василев.

ДПС изпълни ангажимента си – днес внесохме проект за решение за отмяна на решението за избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това е заради острата обществена реакция, която предизвика това решение, и отказа при тези условия на г-н Пеевски да встъпи в длъжност. Политически отговорният прочит на ситуацията налага да се отмени това решение, което ще отвори възможност на министър-председателя да предложи нова кандидатура, заяви Местан.

Решение на Народното събрание за прекратяване на правомощията на Пеевски няма, заяви лидерът на ДПС в отговор на въпроса ще остане ли Пеевски депутат.

Във вторник ДПС ще внесе решение за създаване на временна комисия за изработване на проект за нов Изборен кодекс. Сред предложените промени са подписите за регистрация за участие в изборите да бъдат „символичен брой - 500, а не 5000“, както и за независимите кандидати да няма депозит.

Това че предлагаме промени в Изборния кодекс, не е заявка за парламентарни избори, обясни Местан.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!