Местан: Ибрямов е политическо назначение, Пеевски - общополитическо

Нели Чолашка 18 септември 2013 в 11:11 6617 10

Лютви Местан с Делян Пеевски при избора на Пеевски за шеф на ДАНС, който предизвика протестите, продължаващи вече трети месец. Снимка: Сергей Антонов
Лютви Местан с Делян Пеевски при избора на Пеевски за шеф на ДАНС, който предизвика протестите, продължаващи вече трети месец. Снимка: Сергей Антонов

Назначението на Джейхан Ибрямов за зам.-министър в Министерството на инвестиционното проектиране е политическо и е по предложение на ръководството на ДПС, обяви лидерът на партията Лютви Местан.

На въпрос дали така честно ще признае, че и предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС е на ДПС и е политическо, той обяви, че не може да признае такова нещо.

"Повтарям - номинацията на г-н Пеевски е общополитическо решение и е въпрос на обща политическа отговорност. Да кажа нещо по-различно означава да ви излъжа", уточни лидерът на ДПС.

Ибрямов бил предложен за зам.-министър заради богатия си политически опит като председател на младежкото ДПС, както и заради факта, че е бил изпълнителен директор на фондация "Толерантност", в която членували преди години 100 общини, а в момента - около 70.

Ресорът на младата надежда на ДПС в незаработилото все още Министерство на инвестиционно проектиране ще е връзката на ведомството с местните власти и затова бил подходящ за този пост.

"Той не е инженер, не е архитект, не е проектант, но от него ние не очакваме да проектира обекти, от него не очакваме да управлява пряко процеса на инвестиционното проектиране, ние от него очакваме да осъществи връзката между това специализирано министерство с всички общини", разясни Лютви Местан.

Той призова да престане говореното за политическото като за неразумно и неекспертно.

"Още в началото обявихме, че този кабинет е експертно-политически. Това не отрича, а предполага политическото", обясни още Местан.

Относно очакваното искане за вот на недоверие към правителството от страна на ГЕРБ той обяви, че това е чисто политически акт.

"Чух един от лидерите на ГЕРБ тази сутрин да казва, че говорят от името на големия парламент - големият парламент са българските граждани.

Смятам, че ГЕРБ отдавна изгубиха ролята си на говорители на големия български парламент и в тозии смисъл вотът на недоверие е естествен и разбираем, също така чист партиен акт.

Не представя в достатъчна степен настроенията в българското общество. Представя партийния интерес на ГЕРБ", коментира лидерът на ДПС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!