Quantcast

Местан: Ибрямов е политическо назначение, Пеевски - общополитическо

Последна промяна на 18 септември 2013 в 11:11 6224 10

Лютви Местан с Делян Пеевски при избора на Пеевски за шеф на ДАНС, който предизвика протестите, продължаващи вече трети месец. Снимка: Сергей Антонов
Лютви Местан с Делян Пеевски при избора на Пеевски за шеф на ДАНС, който предизвика протестите, продължаващи вече трети месец. Снимка: Сергей Антонов

Назначението на Джейхан Ибрямов за зам.-министър в Министерството на инвестиционното проектиране е политическо и е по предложение на ръководството на ДПС, обяви лидерът на партията Лютви Местан.

На въпрос дали така честно ще признае, че и предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС е на ДПС и е политическо, той обяви, че не може да признае такова нещо.

"Повтарям - номинацията на г-н Пеевски е общополитическо решение и е въпрос на обща политическа отговорност. Да кажа нещо по-различно означава да ви излъжа", уточни лидерът на ДПС.

Ибрямов бил предложен за зам.-министър заради богатия си политически опит като председател на младежкото ДПС, както и заради факта, че е бил изпълнителен директор на фондация "Толерантност", в която членували преди години 100 общини, а в момента - около 70.

Ресорът на младата надежда на ДПС в незаработилото все още Министерство на инвестиционно проектиране ще е връзката на ведомството с местните власти и затова бил подходящ за този пост.

"Той не е инженер, не е архитект, не е проектант, но от него ние не очакваме да проектира обекти, от него не очакваме да управлява пряко процеса на инвестиционното проектиране, ние от него очакваме да осъществи връзката между това специализирано министерство с всички общини", разясни Лютви Местан.

Той призова да престане говореното за политическото като за неразумно и неекспертно.

"Още в началото обявихме, че този кабинет е експертно-политически. Това не отрича, а предполага политическото", обясни още Местан.

Относно очакваното искане за вот на недоверие към правителството от страна на ГЕРБ той обяви, че това е чисто политически акт.

"Чух един от лидерите на ГЕРБ тази сутрин да казва, че говорят от името на големия парламент - големият парламент са българските граждани.

Смятам, че ГЕРБ отдавна изгубиха ролята си на говорители на големия български парламент и в тозии смисъл вотът на недоверие е естествен и разбираем, също така чист партиен акт.

Не представя в достатъчна степен настроенията в българското общество. Представя партийния интерес на ГЕРБ", коментира лидерът на ДПС. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2013 в 18:49

Стига с това експертно правителство. Ако този министъра на някаквото си проектиране беше експерт нямаше да бъде на социални помощи във Франция. Щеше да има пристижна и добре плаена работа там. Ако пък наистина е ксперт но е решил да прецака френското правителсво, то значи че е мошенник. И в единия и в другия случай той е нечистоплътен и не може да бъде обществена личност - министър. ОСТАВКА

18.09 2013 в 17:39

Хм, споменът ми е е, че кабинетът ще е ЕКСПЕРТЕН. Станишев това тръбеше, не е споменавал политически въобще, и то е ясно защо.

18.09 2013 в 17:07

Честитя на хилядите млади семейства на които това правителство отказва да дава досегашната преференция за по-ниски данъци при закупуване на ново жилище и теглене на кредит от банката.Днес е подписано това решение.

18.09 2013 в 16:34

Ааааа за работните места да не си помислят и да отричат. Има го черно на бяло в предизборните им клипове. Да не стане като ще вдигнем минималната заплата - някой друг път, ще дадем коледни добавки някой друг път, ще увеличим пенсиите - някой друг път.

18.09 2013 в 12:45

Де да беше... А то е РУСКО!!! Което е по-лошо, щото онези канибали там са всичко друго, но не и цивилизация... Някаква разбойническа провинция...

18.09 2013 в 12:44

То поне да бяха турци нашите про-съветски мекерета с турски имена, под шапката на лъже-етническата партия ДПС!

В Турция икономиката е във възход, хората имат пътища, държавност... А ние сме един южен СИБИР тук!!! ВЪН РУСКИТЕ ШПИОНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!

18.09 2013 в 12:22

Сега не разбрах - политическото разумно ли е, или не е разумно? Или според зависи??:))

18.09 2013 в 12:20

Това си е турското министерство!

18.09 2013 в 12:02

Мдаа, вчера Корнелия Нинова каза, че не са обещавали да разкрият 250 000 работни места, днес правителството от експертно стана експертно-политическо.
Наглостта на тази шизофренична коалиция превиши всички граници.

18.09 2013 в 11:51

Ся последно тоя кабинет експертен ли е или политически. Обърках се малко от сложния изказ на този родолюбив българин, най верен поклонник на царя на България, негово дръндарско височество Ахмед Доган.