Quantcast

Манчев на свобода срещу 1 млн. лв. - най-високата гаранция в историята

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2013 в 11:04 3562 7

Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС
Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Богомил Манчев напусна сградата на Столичната следствена служба с безпрецедентна до този момент мярка за неотклонение - гаранция в размер на 1 млн. лв.  

Манчев трябва да внесе сумата в седемдневен срок. 

Днес бизнесменът беше привикан от следователи, за да му бъде повдигнато обвинение за подбудителство за източването на Националната електрическа компания (НЕК). 

Според държавното обвинение на неустановена дата и на неустановено място Манчев е подпомогнал и подбудил шефа на НЕК да присвои 8 милиона лева държавни пари.

Манчев е разследван във връзка с консултантските договори за спрения от правителството на ГЕРБ проект АЕЦ "Белене", за който в продължение на три правителства са плащани 950 000 евро месечно за консултации. За целия период са платени над 13 млн. лева.

Манчев откупува свободата си срещу безпрецедентна сума. До момента класацията в паричната гаранция водеше бизнесменът Огнян Донев. През юли 2012 година той трябваше да плати 500 хил. лв. по обвинения за укриване на данъци. Високи гаранции са плащани и от бизнесмените Христо Ковачки и Гриша Ганчев. През 2008 година прокуратурата наложи на Ковачки парична гаранция от 300 хил. лв., а по т. нар. "Захарна афера" Ганчев трябваше да откупи свободата си също за 300 хил. лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2013 в 17:59

Хайде стига глупости! То бива дебилщина, ама и тя дори трябва да има граници! Става въпрос за договори от 2011 и 2012 г. Няма законов акт със сила във времето назад! Дори по времето на налудничавия Нерон не е имало. Цацаратурата май иска да остане в историята с идиотщини, по-големи от тези на Нерон...

04.10 2013 в 16:16

Стига дее, ми и те са хора и те хляб ядат, па ако може и некоя яхтичка... Ама нейсе - това е "политическа поръчка" - рече Манчев. А американците казват - ако ти е чиста работата, няма от какво да се притесняваш. Пък каквато ще поръчка да е...

04.10 2013 в 14:10

Министър Добрев трябвало да издаде заповед до БЕХ, но не издал.
Управителят на БЕХ трябвало да издаде заповед до НЕК, но не издал.
Бълхата возеща се на опашката на кучето е виновна, защото не се е сетила, че някой е мислел да и каже да слезе.

04.10 2013 в 13:32

Менталната дебилност на Цацаров надолу по нивата на ръководената от него институция се мултиплицира в демонстриране на откровена тъпанарщина.
"Според държавното обвинение на неустановена дата и на неустановено място Манчев е подпомогнал и подбудил шефа на НЕК да присвои 8 милиона лева държавни пари."
На тази формулировка ще се смеят и студентите по право.
А може би целта е само пушилка? Е, кой е луд да й повярва?

04.10 2013 в 12:14

Освен това подбудил шефа на нек да присвой осем милиона. А къде е този шеф на нек сега? В ареста? Амииии...

04.10 2013 в 11:55

Тази гаранция амен-амен ще достигне двуседмичния доход на другаря Манчев .

04.10 2013 в 11:28

?!?!?!
американците са виновни, само ме объркват. Там вкарат някой в ареста и не го пускат докато не си плати гаранцията. Виж тук е демокрация, пускат го и му дават седмица преднина да догони Галеви или да намери правилните съдии, адвокати прокурори и да плати правилните пари... и аз незнам
но американците са виновни