Мая Манолова прибра за преговори баба от протестиращите

Елица Мартинова 12 юли 2013 в 10:41 13612 27

Баба Неца  Снимка: Сергей Антонов
Баба Неца Снимка: Сергей Антонов

Зам.-председателят на  Народното събрание Мая Манолова прибра от редиците на протестиращите възрастна жена, която настояваше за среща с нея.

Сред демонстрантите от сутринта се виждаше баба с плакат, на който пишеше "Мая, искам да разговарям с теб".

След като пленарното заседание днес приключи по-рано, председателят на НС имаше време да удовлетвори искането на възрастната жена, която чакаше отпред въпреки дъжда.

Мая Манолова излезе пред парламента и буквално подбра под ръка възрастната дама.

Пред журналистите в кулоарите на парламента бабата обясни, че е на 83 г. и се казва Неца. Тя каза, че настоява за среща с Мая Манолова, защото иска парламентът да обърне внимание на проблемите на хората.

Възрастната дама разказа, че протестира от 16 дни. В началото на седмицата е имала рожден ден, но за почерпка е успяла да си позволи само кафе.

"Г-жо Младенова, не става въпрос вече за нас, ние сме възрастни, но за младите оправете положението, нещата трябва да се подобрят. Искам всичко което, сте обещали да го изпълните до последно", каза баба Неца.

Объркването на фамилията първоначално развесели Манолова. Впоследствие обаче червеното острие прие възрастната жена на среща в кабинета си.

Баба Неца стана известна още в началото на протестите. Всяка вечер тя идва пред Министерски съвет, облечена в народна носия и "въоръжена" с метла. Пред журналисти тя разказа, че е на протеста от чувство за вина, защото нейни близки я накарали да гласува за БСП през май, а с избора на Пеевски за шеф на ДАНС социалистите я разочаровали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!