Магистрала "Тракия" стигна до Нова Загора

01 юли 2012 в 11:07 3389 2

Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова откриват отсечка от автомагистрала
Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова откриват отсечка от автомагистрала "Тракия". Снимка: БГНЕС

Магистрала "Тракия" стигна до Нова Загора. 32-километровият участък между Стара и Нова Загора беше открит днес от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, европейският комисар по регионалната политика Йоханес Хаан и министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на земеделието Мирослав Найденов.

Участъкът от магистрала „Тракия“ е на територията на областите Стара Загора и Сливен, където се намира и най-натовареното място, т.нар. „участък на смъртта”.

Изграждането на Лот 2 струва 137 868 000 лева. То започна на 9 юни 2010 г. На обекта са работили почти 6000 души.

„От днес започва да се пише друга история, защото се изпълнява заветната мечта на българите за добри пътища“, каза президентът Росен Плевнелиев при откриването. Той отново подчерта, че строителството на магистрали е национален приоритет. "Цялата страна трябва да изглежда така, както в момента изглежда Старозагорска и Ямболска области – обработени, засадени поля и сред тях магистрали", заяви пък премиерът Бойко Борисов при откриването на участъка.

До две седмици ще бъде открит и Лот 3 на магистралата – от Нова Загора до Ямбол.

По думите на регионалния министър Лиляна Павлова пускането на магистралата щяло да намали времето за пътуване до морето с около 50 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!