Лондон върна Тишо Боксьора в България

Елица Мартинова 12 януари 2013 в 16:22 3119 3

Тишо Боксьора, Снимка: БГНЕС
Тишо Боксьора, Снимка: БГНЕС

Властите във Великобритания са решили да екстрадират в България главореза Тихомир Георгиев – Боксьора, който бе заловен на Острова през януари 2012 г.

Тишо Боксьора е пристигнал обратно в София с полет, който е кацнал на родното летище около 1 ч. тази сутрин.

Георгиев беше един от основните свидетели в процеса срещу Златко Баретата. В средата на юли 2011 г.  той се отрече от показанията си, в които първоначално потвърждаваше обвинителната теза на прокуратурата за ръководената от Баретата наркогрупа. Тогава той обясни, че първоначалните си показания е дал под натиск от враговете на Баретата – Димитър Вучев – Демби и мъж с прякор Шапката.

След като беше пуснат под гаранция, Георгиев успя да избяга в Лондон преди края на процеса. Той е заподозрян за убийството на наркодилъра Емил Герасимов-Черния. Боксьора е и бивш човек на Златко Баретата, сочен за ръководител на “Фирмата” – организация, свързана с разпространението на наркотици, проституция и пране на пари.

През април Боксьора се оплака на британските власти, че се страхува да се върне в България. Тогава гангстерът заяви, че екстрадирането му обратно в България ще е нарушение на човешките му права. Георгиев е убеден, че арестът му е поръчан от правителството, а не от съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!