Арестуваха български гангстер в Англия

Юлиан Христов 21 януари 2012 в 12:37 1829 0

Български гангстер, известен с това, че реже ушите и пръстите на жертвите си, е бил арестуван в Англия след сигнал, подаден от вестник „Сън“.

43-годишният Тихомир Георгиев (Тишо боксьора), заподозрян в убийство, е в списъка с най-издирваните престъпници на „Интерпол“, след като избяга от процес в България. Георгиев беше сочен за един от най-приближените на Златомир Иванов-Баретата. Той обаче опита да избегне правосъдието като свидетелства срещу Златко. След като бе освободен под гаранция, той избяга и така влезе в списъка с най-търсените от „Интерпол“.

Тихомир Георгиев - Боксьора бе основен свидетел и срещу братята Красимир и Николай Маринови (Маргините). В края на 2010 г. той бе осъден на 18 години затвор при първоначален строг режим от Софийския апелативен съд (САС).

Полицаи от Скотланд Ярд са открили Георгиев в боксов салон, след сигнал на английския вестник. В Лондон той е живял трудно в продължение на месеци, преди собственикът на боксов салон в Бърмъндзи да го съжали и да го вземе под крилото си. Без да знае за миналото на Георгиев, Джон Рууни - младши, му дал стая за спане и му е позволил да тренира и да се боксира с останалите посетители на салона, пише британският вестник.

На 7 декември, Георгиев дори е получил пари, за да се боксира в състезание в лондонския нощен клуб „Министър ъф Саунд“. Гангстерът е бил на постера на турнира с боксовото си име Тишо. Журналист от „Сън“ е открил Георгиев на телефона в боксовия салон, представяйки се за човек, който иска да започне да тренира в залата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови