Кунева за скандала „Тодорова“: ГЕРБ си играят на лошо и още по-лошо ченге

Последна промяна на 16 юли 2012 в 14:02 1642 2

Председателят на
Председателят на "Движение България за гражданите" Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

„Управляващите си играят на лошо и още по-лошо ченге. Не вярвам в разкаянието за уволнението на Мирослава Тодорова, които някои от тях демонстрират. Ако бяха искрени, щяха да чуят председателя на Съюза на съдиите и нямаше да се стигне до тук“, коментира отстраняването на Тодорова Меглена Кунева.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ направи изказването си по време на дискусия „Оценка на реформата в областта на правосъдието и вътрешния ред в България дни преди доклада на Европейската комисия“. В нея участваха и зам.-председателят на партията Йонко Грозев и юристът Георги Атанасов, който е и съучредител на "Движение България на гражданите".

Кунева бе категорична, че управляващите не проявяват истински интерес към съдебната реформа.

Нужна е цялостна експертна оценка на пропуските в наказателната система. За прокарването на реформа трябва да има цялостна стратегия, ясни критерии и ежемесечен отчет за напредъка, бе мнението, около което се обединиха водещите на дебата.

При избора на членове на Висшия съдебен съвет трябва да се оповестяват публично принципите на подбор, заяви Йонко Грозев. Според Георги Атанасов пък на кандидат-членовете трябва да се изготвя психологически профил за съвместимост с бъдещата длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2012 в 16:33

Едно огромно браво за колегата/колежката ипи.
Много точно казано... а ако бях Дедо Поп щях да се обзаложа, че тази дву-три-многолична гугутчица не само ще влезе в следващият парламен, но и колкото да плюе срещу ГРОБ ще му влезе в коалицийка, защото тя е негов проект.

16.07 2012 в 14:34

Тази снахичка на Политбюро плаща ли си да я публикуват?
Дава ли си сметка др.Пръмова-Кунева, че при всякаква друга съдебна система отдавна щеше да търка пейките на старозагорския затвор за умишлената измама на българския народ, довела до криминалното затваряне на 3-ти и 4-ти блокове на АЕЦ Козлодуй? За катастрофата, наречена "затваряне на преговорните глави" с ЕС да не говорим. Не случайно "преговарящата" Пръмовица-Кунева бе наричана в Брюксел "Мадам Йес". Днес това продажно и измамно същество, продало и БКП и Симеон Борисов с НДСВ и измамила целия български народ с АЕЦ и договореностите с ЕС по еврочленството ни се кани отново да управлява и ... да досъсипе каквото е останало несъсипано. Всъщност... има ли такова? И да няма - цинизмът и наглостта на Пръмовица-Кунева са умопомрачаващи. "Движение България на овцете" - така трябва да се осмисля партията, която и спретнаха кукловодите и мутрокомунягите.