Кунева: Българите да реагират, ако ги е грижа за страната

Елица Мартинова 12 май 2013 в 10:49 1547 3

Кунева гласува за нормалноста Снимка: БГНЕС
Кунева гласува за нормалноста Снимка: БГНЕС

 

„Днес е възможността да получим гражданско звание. Ако ни е грижа за България, ако я обичаме, трябва да го покажем“, заяви лидерът на „Движение България на гражданите“, след като упражни правото си на глас в София.

Тя призова за висока избирателна активност, която да стопи значението на възможните манипулации с вота.

„Каквито и планове да имаме за след месец, за след година, дори и за след пет години, ако нямаме план за днешния ден какво да правим като българи, тези планове за бъдещето не струват нищо“, каза Кунева и допълни: „Аз съм се надявала на висока избирателна активност и преди да се случат тези неща. Ако човек наистина прави политика, защото има за кого да се развълнува, трябва да е оптимист, иначе няма как“.

В коментар по откритите вчера 350 000 бюлетини в печатницата на „Мултипринт“ в Костинброг Кунева настоя прокуратурата да направи незабавна преценка и да предприеме необходимите действия.

„Партиите не могат да мълчат, хората не могат да мълчат, трябва да се реагира, трябва да се каже кой какво мисли и да се вземат мерки. Всъщност, това се случи във вчерашния ден, но произходът на това говорене не беше в партиите“, коментира още Кунева.

Лидерът на „Движение БГ“ бе категорична, че единственият начин да се поправят вредите в политиката е да се заеме активна гражданска позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!