"Край на циганизацията" поискаха ВМРО от Орешарски (видео)

Последна промяна на 27 май 2013 в 12:51 2099 5

Ангел Джамбазки. Снимка: БГНЕС
Ангел Джамбазки. Снимка: БГНЕС

Със списък от десет искания към евентуалния програмен кабинет пристигнаха представителите на ВМРО на консултациите с "Коалиция за България". Едно от тях бе "ясна и отговорна политика за край на циганизацията".

Още в началото на срещата зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки подчерта, че партията на националистите не разглежда настоящия разговор като консултация за сформиране на кабинет.

"Ние сме опозиция и не гледаме на тези разговори като на консултации за съставяне на правителство. Ние държим на позицията, която ни отредиха българските гласоподаватели, така че не можем да бъдем нищо друго, освен ваша опозиция. За нас е непреодолим фактор въпросът с подкрепата на ДПС. Политическата подкрепа за нас е немислима, при положение, че кабинетът ще се подкрепя от ДПС", коментира Джамбазки.

За конкретни стъпки за реално вписване на циганските общности в обществото и ясни мерки срещу "циганизацията" настояха представителите на ВМРО.

Според  зам.-председателя на ВМРО новото правителство трябва да предприеме мерки срещу "неконтролируемата раждаемост, битовата престъпност и чувството за безнаказаност" у ромите.

Останалите 9 искания на ВМРО са:

  1. Ревизия на управлението и сделките с публична собственост от началото на демокрацията
  2. Разваляне на договорите с ЕРП-тата и концесията на "Софийска вода"
  3. Налагане на конкретни условия за подкрепа за членството на Македония и Сърбия в ЕС
  4. Запазване на плоския данък
  5. Обособяване на специално министерство, което да се занимава с въпросите на демографията, младежта и българите в чужбина
  6. Реформи, които да оптимизират българската администрация
  7. По-строг контрол върху работата на митниците, активна борба с контрабандата и повишаване на събираемостта
  8. Борба с радикалния ислям и действия срещу етнизирането и капсулирането на цели региони в страната
  9. Защита на българското производство и антикартелно законодателство

"Всички тези неща са стъпки, които трябва да бъдат предприети, независимо кой управлява", категоричен бе зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Кандидат-премиерът Орешарски заяви, че повечето от предложенията на ВМРО са залегнали в плана на бъдещото правителство, но формулировката е различна.

"Разбирам, че вие сте опозиционна партия, но ще разчитам на градивна критика и съм убеден, че по важни национални въпроси ще постигнем съгласие", оптимистичен бе Орешарски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2013 в 12:12

Каракачанов в коя "трърде отдалечена" (според Станишев) офшорна зона е отишъл да прехвърля и прикрива "тайни" банкови сметки?

29.05 2013 в 12:08

Каракачанов е един предшественик на "калинките" във властта! Семистриално е завършил ВТУни със специалност начален учител по български език и история (последния Уни и специалност, в която се приемаха отпадналите от всички други Уни в Бг). Но като син на член на ПП(Полибюро) на БЗНС(червен) пък и за кадровото му развитие като ДС-агент (обучение в ДС-школата в Симеоново), е прехвърлен да "прави" дипломана работа по история в СУни. По изявления на ДС-агент Димитър Гоцев (бивш шеф на МВРо), "дипломаната работа" на Каракачанов е писана от група ДС-"учени"! Така получава диплома на партийна "калинка" от СУни!

27.05 2013 в 17:19

Красимир Каракачанов (1965). Той е завършил Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „История” през 1990 г.

Той беше огласен от комисията по досиетата още през 2007 г. при проверката на народните представители, като агент „Иван” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия, вербуван през 1989 г.

27.05 2013 в 16:19

Исканияга на ВМРО в голяма степен се припокриват с тези на Атака, обаче никой не врещи, че са екстремистка партия, или че Каракачанов е фашист, хахаха...

27.05 2013 в 13:55

Всички са важни,национални въпроси...а не да се подхвърлят само темите за отказването на народа
от тютюнопушенето,дето било вредно...те и повечето от политиците се оказаха мнооооого вредни,но
никой от тях не се отказва...