Крадец загина след падане от покрив по време на кражба

21 ноември 2012 в 11:08 1923 4

9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС
9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС

39-годишен рецидивист загина след като падна по време на кражба на медна ламарина от покрива на пощата в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Известният с прякора Бомбата и преди е падал от покрива на пощата, докато крадял ламарина. През миналата година при поредния му набег паднал, но се приземил върху клоните на близкия смърч и това спасило живота му. Тогава патрулиращи полицаи го забелязали и задържали на местопроизшествието. 

В криминалното досие на Бомбата фигурират множество регистрации за кражби, предимно на покривна медна ламарина и метални отпадъци. Залавян е след кражби от покрива на общината, на частна сграда, а два пъти е бил задържан на място и с ламарина, открадната от покрива на пощата.

Той е осъждан общо шест пъти, като е лежал година и половина в затвора.

Сигналът за смъртта му е подаден в полицията тази сутрин около 8.00 часа на тел. 112 от служител на пощенската станция, който се натъкнал на тялото на падналия мъж. Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта.

В момента са извършва оглед на местопроизшествието. До тялото на мъжа е намерено парче ламарина с размери 70/ 30 см, а до смърча била подпряна дъската, с която се е покатерил на дървото и след това на покрива. По първоначални данни Бомбата е паднал след подхлъзване по мокрия покрив. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews