Краден джип блъсна шефа на ДАНС (обновена+снимки)

Юлиан Христов 11 април 2013 в 13:35 3416 9

Константин Казаков Снимка: БГНЕС
Константин Казаков Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Константин Казаков е участвал в катастрофата до НДК тази сутрин.

От СДВР потвърдиха за OFFNews, че Казаков е единият от участниците в катастрофата сутринта. Той не пострадал. Автомобилът на Казаков е ударен от джип, който предната вечер е бил откраднат. След инцидента, шофьорът на колата е избягал. 

От полицията категорично опровергаха версията, че срещу шефа на ДАНС е имало атентат, както беше оповестено малко по-рано днес. 

В сблъсъка участваха няколко автомобила - джип и три леки автомобила. Това беше причина да се образува задръстване от бензиностанцията на бул. „България” до кръстовището с бул. "Фритьоф Нансен" под моста при НДК. 

От ДАНС потвърдиха случая, но не дадоха повече подробности по него. За OFFNews от там заявиха, че Константин Казаков изпълнява нормално задълженията си, съгласно планираната му програма. Информация за автомобила на шефа на ДАНС не се дава. В съобщение до медиите се казва, че в произшествието е участвал автомобил на ДАНС, в който е пътувал председателят на агенцията. "При инцидента няма пострадали служители на ДАНС. Компетентните органи работят по установяване на причините за произшествието, в това число и документиране на нанесените материални щети.   

Инцидентът по-късно през деня беше коментиран и от президента Росен Плевнелиев.  "Получих съобщение от председателя на ДАНС. Това е обикновено ПТП. Нямаме никакви съмнения или притеснения за нещо повече", коментира държавният глава. Плевнелиев обясни, че Казаков е добре е, че изпълнява задълженията си в командировка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!