Костов: Европрограмите създават скъпа и безплодна заетост

Елица Мартинова 14 януари 2013 в 08:43 2849 3

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

„В България основното средство за борба с безработицата е изкуственото създаване на заетост чрез европейските програми. Те всъщност създават най-скъпите и най-безплодни работни места“, коментира пред „Нова телевизия“ лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите му в началото на мандата ГЕРБ са били на прав път, защото са планирали раздвижване в сектора чрез реформи. Според Костов по-късно управляващите са заложили единствено на временните работни места от европейските програми, което е било грешка.

„За да се създадат работни места, трябва да се възстанови българският предприемачески дух. За да се възстанови той, трябва да има положителни очаквания и надежди, че в страната може да се развие бизнес, който да върне инвестициите си“, категоричен бе тъмносиният лидер.

Той коментира и актуалния въпрос за предстоящия референдум и подчерта, че е от изключителна важност гражданите да гласуват с „не“.

„Щом ще има референдум по темата, трябва да има и втори въпрос. След „искате ли да се развива ядрена енергетика“ трябва да стои и „съгласни ли сте да погребат ядрени отпадъци във вашата община. Мисля, че тогава отговорът е ясен“, категоричен бе Костов.

Той не се съгласи с думите на премиера Борисов, който в края на миналата седмица нарече референдума „безсмислен“.

„Ако хората преобладяващо гласуват с да и има над 20 % участие, този въпрос ще се реанимира и правителството ще го разглежда отново. Ако следващото правителство не е на Борисов, а на Станишев, кражбата ще продължи. Не ме разбирайте погрешно - не, че в следващите седем години ще бъде построен АЕЦ „Белене“. Няма как, защото там нямат стратегически инвеститор“, изтъкна лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!