КАТ спира случайните проверки

19 октомври 2012 в 14:30 5765 20

Катастрофа край НДК. Снимка: БГНЕС
Катастрофа край НДК. Снимка: БГНЕС

Катаджиите ще спират само тези, които са извършили нарушение, няма да има повече случайни проверки - това съобщи в Русе вътрешният министър Цветан Цветанов.

Изключение от новото правило ще се правят при специализирани полицейски операции, уточни той.

Според Цветанов досегашната практика да се спират избирателно определени лица, които не са направили нарушения, създава предпоставки за предлагане и взимане на подкуп. Това трябва да го премахнем завинаги като манталитет и поведение”, заключи Цветанов.

Предложението за промени трябва да бъде готово до няколко дни, когато в Стара Загора ще се проведе Национално съвещание на МВР. Тогава ще бъдат обсъдени нови мерки с антикорупционна насоченост, заяви министър Цветанов.

„Катаджиите да спират само водачи, които са нарушители на Закона за движение по пътищата, а не да спират избирателно определени лица, които не са направили нарушение, а просто да търсят повод за констатиране на някакви нередности, което дава възможност да се задават въпросите „Какво правим сега”, „Как решаваме проблема”, обясни той.

Според вицепремиера по този начин ще се даде възможност на хората да се чувстват по-спокойно и когато спазват Закона за движение по пътищата, няма защо да бъдат спирани от контролните органи.

"Разбира се, ще има изключения, когато се провеждат специализирани полицейски операции, но това ще бъде само в конкретни случаи", обясни Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!