Кабинетът уволни заместник на Ренета Инджова, за да има мир

Нели Чолашка 28 август 2013 в 16:00 3350 2

Ренета Инджова. Снимка: БГНЕС
Ренета Инджова. Снимка: БГНЕС

Правителството реши да остави Ренета Инджова начело на Националния статистически институт, но смени заместника ú Цветан Нанов, с който Индожва е в конфликт.

За зам. -председател е определен Сергей Цветарски, който ще довърши мандата на освободената през 2012 г. Гергана Михайлова.

Откакто е започнал мандата Министерският съвет бил обсипван с жалби от двете враждуващи страни (конфликтът започнал от спорна обществена поръчка).

Официалният мотив за освобождаването на Нанов е за "допуснати груби нарушения на закона".

"В интерес на това да върви работата в НСИ подкрепихме г-жа Инджова. Важно е да има мир в НСИ, защото му предстоят много важни задачи", призна Бобева.

Смяната на зам.-шефа на НСИ е една от малкото рокади по агенции и служби тази седмица.

Вчера беше освободен председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и шефът на Държавна агенция "Архиви" - Мартин Иванов, който разбрал от медиите, че го отстраняват.

Оставка подадоха вчера шефът на Българската агенция за инвестиции – Борислав Стефанов, и на Държавен фонд “Земеделие” – Румен Порожанов.

Правителството гласува и още една рокада днес във "Военна полиция", но тя е заради нова задгранична служба на сегашния шеф  - ген. Данчо Дяков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!