Кабинетът изхарчил 2 млрд. лв. за 2 месеца, изчисли БСП

Елица Мартинова 02 март 2013 в 14:48 1425 5

Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

За 2 месеца на финала на управлението си ГЕРБ задължиха българите с близо 2 млрд. лева, заяви на брифинг в събота лидерът на БСП Сергей Станишев.

Станишев представи данни за плащанията на кабинета през последните два месеца.

В сметките влизат 10 млн. лева за неотложни проекти, свързани с приемането ни в Шенген, 30 млн. лева, отпуснати за строеж на детски градини и ясли, 1 млн. лева за спортна зала във варненско училище, 231 млн. лева за водните цикли в Пловдив и Добрич и 150 млн. лева за инфраструктурни проекти.

Особено остри критики Станишев изказа по вчерашното заседание на Министерски съвет, на което кабинетът е разпоредил харчове от 411 млн. лева. Те ще отидат за ОП „Околна среда“, финансиране на софийското метро и подпомагане на Столична община.

След като дръпна чертата, лидерът на БСП изчисли, че ГЕРБ са похарчили малко над 857 млн. лева. Към тях левицата прибавя и непредвидените разходи по директните плащания за земеделците.

Станишев бе категоричен, че става въпрос за умишлено източване на държавната хазна и призова главния прокурор Сотир Цацаров да вземе мерки.

„ГЕРБ управляват като безотговорно дете, което е намерило спестяванията на родителите си“, заключи червеният лидер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови