Изнудват със законно СРС: Знаеш ли, че мъжът ти има любовница?

03 май 2013 в 15:33 5432 3

Ген. Тончо Михайлов. Снимка: БГНЕС
Ген. Тончо Михайлов. Снимка: БГНЕС

МВР има механизми да изнудва със законно събирани СРС-та, а незаконните подслушвания се нареждат устно и чрез "листчета". Такива "листчета" могат да бъдат подавани само от висши началници - министър, зам. министър или главен секретар.

Това обяви в интервю за TV7 бившият шеф на ОД на МВР Стара Загора ген. Тончо Михайлов, който описа подробно механизма на подобни поръчки.

"Технологията с листчетата" е следната: пише едно име и казват, виж този човек с кого е и за какво говори, нищо документално не остава. Само технократите, ако могат да разрешат проблема, защото човекът, който слуша това нещо, той го качва на информационен носител и там, ако остава следа. Тези листчета не се пазят. Те идват от джобовете на началниците и отиват в кошчето", разказа още бившият МВР служител.

Той разясни и как събрана със законно разпоредени СРС-та информация се ползва за изнудване и разчистване на сметки. "При едно заявено законно СРС на един обект, който ползва два телефона, в неговата бланка се добавят още 8 или 10 телефона, като се казва, че той ползва и тези телефони. Тези телефони са добавени, като не са идентифицирани, не е казано на кого са."

"В телевизионно предаване господин Цветанов каза, че не всичко, което пада от СРС-ата, се представя и се предоставя в съда, влиза в съдебна фаза. Възниква въпросът, наистина, какво става с останалите? Аз ще ви кажа какво става. С останалите се създават интриги, извършват се изнудвания на бизнесмени, хора в личен план, защото, например, ако има един запис с любовницата ви и утре ви кажат, ще кажем на жена ти, ако ти не се подчиниш. Тоест ползва се за превеждане във вид удобен за алгoритмуване на определени хора, бизнеси и тъй нататък. Това е много важен въпрос и утре той ще възникне."

Михайлов даде и конкретен пример със скорошен случай: "Преди две седмици беше задържан шефът на Инспекцията по труда в Стара Загора. Отиват да го арестуват, обискират го, не намират нищо, не доказват престъплението, викат жена му в една отделна стая и започват да й казват: "Ти знаеш ли, че той има любовница? Ти знаеш ли, че той се среща в еди коя си квартира? Ти знаеш ли, че той й е купил подарък?" Това е на практика какво се извършва с остатъка от СРС-а. И аз питам: тези служители отидоха да търсят престъпление или да му разбиват семейството на този човек?".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!