Иво Инджев нападна Реформаторския блок (снимки + видео)

Последна промяна на 10 септември 2013 в 15:13 11799 52

Реформаторският блок. Снимка: Сергей Антонов
Реформаторският блок. Снимка: Сергей Антонов

Известният журналист Иво Инджев внесе интрига при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок днес.

Доколкото имам информация има постъпило предложение за прозрачно заседаване на Гражданския съвет онлайн и то не е било прието. Не е ли добре Гражданският съвет да даде пример за прозрачност, за каквото всички ние говорим, попита Инджев, след като се представи като „нереформиран блогър“.

Днес 25 университетски преподаватели, журналисти, икономисти, писатели и социолози обявиха официално създаването на Граждански съвет на Реформаторския блок. Сред членовете на съвета са Георги Ганев – доктор по икономика, Център за либерални стратегии; Деян Кюранов – д.ф.н., Център за либерални стратегии; Димитър Бечев – доктор по политически науки, Директор на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика; Калин Терзийски – писател; Любомир Христов – доктор по икономика; проф. Михаил Неделчев – литературен историк; Ралица Ковачева – журналист; Стефан Попов – социолог, изп. директор на Риск – Монитор; Трайчо Трайков – икономист; Харалан Александров – социален антрополог, преподавател в НБУ; Цветозар Томов – социолог, агенция Скала.

Юлиана Николова, бивш съветник на Бойко Борисов по усвояването на еврофондовете, която също е член на Гражданския съвет призна, че лично тя е помолила заседанията на съвета да не се предават онлайн. „Защото се страхувах, че с онлайн предаването на дебата, който имаме вътре в групите, ще убием дебата. Защото ще въведем още един участник в дебата, който не познаваме, а не знам дали сме готови за това“, каза Николова.

През март миналата година самата Николова призна пред OFFNews.bg, че е сключвала договор с разследвания за корупция в Австрия Петер Хохегер. По думите ú контрактът няма нищо общо с договора между Хохегер и правителството на Сергей Станишев. “Той ни покани, а аз поканих една фирма, която проявяваше интерес към тази поръчка”, обясни Николова (по това време тя беше директор на Европейския институт).

Идеята ни е да сложим край на спекулацията, че няма алтернатива - работим с експерти, каквито никой друг няма, коментира днес лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той беше категоричен, че вратата към БСП и ДПС е зазидана. "Отношението към всеки друг зависи от това доколко може да следва реформаторските политики, които предлагаме. Досега от ГЕРБ сме видяли много различия. Хората, които не приемат алтернативата в икономиката, администрацията, правосъдието, не могат да ни бъдат партньори", коментира още Кънев.

Целта на обединението е да се бори за първото място на изборите, заяви Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2013 в 14:37

Колкото и да ви е тъжно, без Костов няма как да има реформа - без него всичко ще се изроди в същото, от което бягаме, защото проблемът не е точно и само в БСП или ГЕРБ - те са следствие на проблема.

11.09 2013 в 13:34

Така или инак, добри или лоши, Гражданският съвет е избран не чрез граждански инициативи, а по лични впечатления на ръководствата.

11.09 2013 в 05:30

Ми не е, нали изпържи Костооф като пусна онлайн гласуване за онова мадридско недоразумение, а циганина не прощава.

11.09 2013 в 05:25

Какви провокации, та тия недоразумения сами са си провокация

11.09 2013 в 05:21

Ти пък как си се объркал, тези са в основата на създаването на мафията, явно има закъсвация та старите муцуни от С(ДС) се събират в ОФ-е да и ударят едно рамо, та то това правителство в ядрото си е точно от тия, ама явно трябва да бъде подсилено

11.09 2013 в 05:15

Е де има, и такъв случай, Костов даде такъв голям кокал на кибернетика Ковачки на който стажа му беше по сергиите в Самоков , е има и един друг стаж по линия на КГБ, ама това са подробности неразличими…

11.09 2013 в 05:09

Е, този път беше точен, няма даже какво да добавя.

11.09 2013 в 05:05

Тия които не сте християни ходете да си замиете задниците, хващайте се за палците и викайте Доган..

11.09 2013 в 05:01

Ти пък дай един пример от горните мърши че не е червен задник, а кое е градивно, маскарата да я изкараш свястна, нали ти обясних че това аз го мога, ама ще го направя срещу солидно заплащане.

11.09 2013 в 04:52

То гробарите и за милиционери не ставате щом един файтон сини комунисти могат да ви разбият, що тогава се напъвате територията да управлявате.