Иво Инджев нападна Реформаторския блок (снимки + видео)

10 септември 2013 в 15:13 12413 52

Реформаторският блок. Снимка: Сергей Антонов
Реформаторският блок. Снимка: Сергей Антонов

Известният журналист Иво Инджев внесе интрига при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок днес.

Доколкото имам информация има постъпило предложение за прозрачно заседаване на Гражданския съвет онлайн и то не е било прието. Не е ли добре Гражданският съвет да даде пример за прозрачност, за каквото всички ние говорим, попита Инджев, след като се представи като „нереформиран блогър“.

Днес 25 университетски преподаватели, журналисти, икономисти, писатели и социолози обявиха официално създаването на Граждански съвет на Реформаторския блок. Сред членовете на съвета са Георги Ганев – доктор по икономика, Център за либерални стратегии; Деян Кюранов – д.ф.н., Център за либерални стратегии; Димитър Бечев – доктор по политически науки, Директор на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика; Калин Терзийски – писател; Любомир Христов – доктор по икономика; проф. Михаил Неделчев – литературен историк; Ралица Ковачева – журналист; Стефан Попов – социолог, изп. директор на Риск – Монитор; Трайчо Трайков – икономист; Харалан Александров – социален антрополог, преподавател в НБУ; Цветозар Томов – социолог, агенция Скала.

Юлиана Николова, бивш съветник на Бойко Борисов по усвояването на еврофондовете, която също е член на Гражданския съвет призна, че лично тя е помолила заседанията на съвета да не се предават онлайн. „Защото се страхувах, че с онлайн предаването на дебата, който имаме вътре в групите, ще убием дебата. Защото ще въведем още един участник в дебата, който не познаваме, а не знам дали сме готови за това“, каза Николова.

През март миналата година самата Николова призна пред OFFNews.bg, че е сключвала договор с разследвания за корупция в Австрия Петер Хохегер. По думите ú контрактът няма нищо общо с договора между Хохегер и правителството на Сергей Станишев. “Той ни покани, а аз поканих една фирма, която проявяваше интерес към тази поръчка”, обясни Николова (по това време тя беше директор на Европейския институт).

Идеята ни е да сложим край на спекулацията, че няма алтернатива - работим с експерти, каквито никой друг няма, коментира днес лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той беше категоричен, че вратата към БСП и ДПС е зазидана. "Отношението към всеки друг зависи от това доколко може да следва реформаторските политики, които предлагаме. Досега от ГЕРБ сме видяли много различия. Хората, които не приемат алтернативата в икономиката, администрацията, правосъдието, не могат да ни бъдат партньори", коментира още Кънев.

Целта на обединението е да се бори за първото място на изборите, заяви Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews