Иван Мудов е авторът на арт мавзолея

Последна промяна на 06 ноември 2012 в 18:54 2989 1

Провокативна табела. Снимка: Борислава Бибиновска
Провокативна табела. Снимка: Борислава Бибиновска

Художникът Иван Мудов е автор на идеята за арт мавзолей на мястото на съборения мавзолей на Георги Димитров, съобщиха днес организаторите на фестивала Sofia Contemporary.

Провокативна табела за строеж на сграда в стила на тоталитарната архитектура срещу Художествената галерия разбуни духовете вчера из мрежата.

Табелата съобщава, че на това място ще се строи „мултифункционална сграда с обществени функции“. Посочен е и телефон за връзка, на който любезен мъжки глас обяснява, че по план строежът трябва да започне около 7 ноември и да приключи през април 2013 г.

По думите му сградата ще заеме площ от внушителните 5 хил. кв. метра и да бъде осем етажа. 

Както OFFNews писа вчера табелата всъщност е арт инсталация с цел провокация. 

"Намираме реакция към проекта за перфектна. Тя показа един много цивилизован начин на взаимодействие вместо обичайното мърморене", коментираха организаторите на фестивала.  

Идеята на Sofia Contemporary е да представят авангардни творби в градско пространство. 


Иван Мудов е роден през 1975 г. Завършил Националната художествена академия. Негови творби са излагани в много държави, сред които Виена, Страсбург, Берлин, Москва, Милано, Амстердам, Стокхолм. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2012 в 21:01

Изключително тъпа и бездарна провокация. Няма що: след мавзолея, пак мавзолей. Да беше помислил „провокаторът“ за нещо смислено там срещу галерията да направи. Но такова ни е модерното изкуство: провокативно... и тотално бездарно.