И Лиляна Павлова се скара на общините, че не усвояват пари

25 октомври 2012 в 14:25 1557 1

Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е говорила с общините за забавените търгове за нова апаратура и ремонт на болниците с европейски пари. 

За този проблем съобщи премиерът Бойко Борисов, който на заседанието на Министерски съвет на 10 обяви коментира, че 300 млн. лв. за апаратура за общинските болници стоят, а общините "се мотаят" с поръчките. 

В министерството на регионалното развитие днес бяха подписани  договори за реконструкция на общински лечебни заведения в общините Генерал Тошево, Тервел, Котел, Годеч и Малко Търново. Те са по схема на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 - 2013 г. и става въпрос за безвъзмездна финансова помощ в размер на 4,907 млн. лв.

При подписването на договора Павлова предупреди, че в тези договори и тези, които тепърва ще бъдат подписани с общините има нова допълнителна клауза, в която е записано, че кметствата имат 6 месеца, в които да изберат изпълнител и да започнат работа по проекта, за да сме сигурни, че проектите ще се реализират успешно.

"Те ни казаха:  ние първо ще сменяме изискванията в техническите спецификации, защото така казаха лекарите. Това навежда на едни мисли, които не ми се иска да се окажат факт. Ние още веднъж се обърнехме към тях, че трябва да спрат да сменят техническите си спецификации", коментира Лиляна Павлова. 

Към днешна дата са одобрени документациите на 27 болници, остават още три болници, които продължават да не се справят с този процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews