Гришо с историческа победа, чака Джокович

30 май 2013 в 17:26 11145 5

Григор Димитров СНИМКА: БГНЕС, архив
Григор Димитров СНИМКА: БГНЕС, архив

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с доброто си представяне на "Ролан Гарос". Днес хасковлията победи 324-ия в световната ранглиста и участващ с "уайлд кард" Лука Пуи с 6:1, 7:6. По този начин Гришо стана първият български тенисист, преодолял втори кръг на турнир от "Големия шлем". 

В първия сет Григор нямаше особени трудности и след два пробива и само 27 минути игра се наложи с 6:1. Вторият отново започна отлично за поставения под номер 26 българин и след бърз пробив резултата стана 3:1. Пуи обаче съумя бързо да върне пробива и резултатът се изравни -3:3. До края на сета двамата успяха да спечелят сервис-геймовете си и така се стигна до решителен тайбрек. В него българинът се оказа по-съобразителен и спечели със 7:4, с което затвори и сета. Преди началото на третия сет срещата беше прекъсната за около час заради дъжда, който заваля над Париж.

След подновяването на играта Григор Димитров взе бърз превес, пробивайки французина още във втория гейм. При резултат 4:1 срещата бе отново прекъсната, а след подновяването Гришо не се затрудни да затвори сета на 1, а с това и мача. 

В третия кръг нашето момче ще се изправи срещу победителя от срещата Джокович -  Гуидо Пея. Поставеният под номер едно в схемата сърбин ще се появи на централния корт "Филип Шатрие" и ако победи ще има шанс да вземе реванш от Гришо, който го срази по-рано през година и по този начин хвърли една от бомбите в световния тенис. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови