ГЕРБ внася нов вот на недоверие днес

Нели Чолашка 02 октомври 2013 в 10:29 1964 1

Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов

ГЕРБ ще внесе днес отново вот на недоверие към правителството, обяви лидерът на партията Бойко Борисов, след като мнозинството отхвърли първия вот на партията, който беше на тема инвестиционно проектиране.

По-късно ще стане ясно на каква тема ще е новият вот, уточни Борисов.

Първа точка от днешното заседание беше гласуването на вот на недоверие към правителството с мотива, че миналия четвъртък е имало дебат. Не беше уважено искането на ГЕРБ тази точка да отпадне и да се включи обсъждане, което според тях не е проведено ( председателят на парламента Михаил Миков изигра депутатите от ГЕРБ като ги преброи ръчно и обяви, че има кворум).

"Всички приказки, които изговориха, не отговарят на истината. В един момент казват – имало три провалени заседания, в същото време не допускат вота на недоверие, защото се било провело заседание. Това е малко като 1 + 1 = 2, или 1 – 1 = 0. Или има три провалени заседания според Миков  или не се е провел вот", коментира след гласуването на вота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос дали ще сезират Конституционния съд във връзка с неспазени процедури по провеждането на заседанието миналия четвъртък Бойко Борисов каза: „Не. Посъветваха ни бивши конституционни съдии, че няма да мине поради простата причина, че има тълкувание от 1995 г., което беше когато още нямаше биометрични данни и имаше гласуване с чужди карти. Няма смисъл да се харчи време на Конституционния съд с това. То вече замина”.

"Няма ли ги „Атака”, това правителство пада. Това са хора, които не са спечелили избори, а се държат като властимащи. Важното от това заседание днес е, че за пореден път се показа, че „Атака” и Волен Сидеров са партията, която държи кабинета и държи парламента. Няма ли ги „Атака”, това правителство пада”, коментира още Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!