ГЕРБ: Вече ще ни пука за Северозапада

Елица Мартинова 01 май 2013 в 13:30 2057 2

Тотю Младенов. Снимка БГНЕС.
Тотю Младенов. Снимка БГНЕС.

Северозападна България ще е приоритет за управлението ни, ако ГЕРБ спечели изборите. Това обеща водачът на листите във Враца и бивш социален министър Тотю Младенов, цитиран от „Фокус“.

Това, което сме предвидили за Северозападна България, е в следващите 4 години допълнително да бъдат осигурени 1 млрд. и половина европейско и национално финансиране за преодоляване на неравномерното развитие на този район спрямо останалата част от страната. Така че това ще бъде основният приоритет на ГЕРБ през следващите 4 години“, обеща Младенов.

Бившият социален министър заяви, че ГЕРБ ще предприеме мерки за удължаването на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ до изграждане на 7-ми блок на централата. По думите му това ще осигури хиляди нови работни места - нещо изключително важно за целия регион.

Той съобщи още, че ГЕРБ планират изграждането на център за квалификация на кадрите, включително в областта на високите технологии, в Северозападна България. По думите му това ще помогне на безработните в региона да се реализират на пазара на труда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!