ГЕРБ излезе с декларация срещу лицето Пеевски (видео)

Нели Чолашка 30 май 2013 в 09:49 8520 5

Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Декларация срещу "лицето" Делян Пеевски - депутат от ДПС, прочете в началото на днешното заседание на парламента от името на ГЕРБ депутатката Цвета Караянчева.

Причината са репликите на Пеевски от вчера, насочени към Цветан Цветанов

"Гусин Цветанов, обърнете се, обърнете се, не се правете! Да ви кажа, вие вадите много лъжи.Тепърва ще излиза с колко криминално проявени ще се срещали. Обещавам ви го лично. Но аз няма да се занимавам с вас, защото с вас ще се занимава правораздавателната система, за да ви накаже. За всички престъпления, които извършихте, а те са много", каза вчера Пеевски от трибуната на Народното събрание.

"Лицето Делян Пеевски пропадна до там, че да отправя заплахи под формата на нецензурни подвиквания от първите редове на българското Народно събрание. Тази гнусна сцена се разигра пред погледите на българския президент, българския патриарх, представителите на вероизповеданията и чуждестранните посланици в България", прочете Караянчева.

В декларацията лидерът на ДПС Лютви Местан е наречен "новият ментор" на Пеевски, който не успял да усмири "питомника си".

В нея са споменати още председателят на Народното събрание Михаил Миков и зам.-председателите Мая Манолова и Христо Бисеров:

"Г-жо Манолова, защо и този път не бяхте коректив? Г-жа Манолова от страх ли позволихте подобно арогантно гангстерско поведение в пленарната зала или от някакво чувство на задължение към коалиционния ви партньор ДПС... Г-н Миков, срам ли ви е от животинското поведение на коалиционния ви партньор? Г-н Бисеров защо си затворихте очите и ушите за цинизмите на лицето Делян Пеевски  - от уплах от гнева на истинския ви бащица Доган или от страх финансовите кукловоди на това "голямо момче"? Заради честта на българското Народно събрание - дължите отговори на тези въпроси".

От ГЕРБ искат ръководствата на останалите три партии в парламента - ДПС, БСП и "Атака", "да вземат незабавно и категорично отношение по действията на лицето Делян Пеевски".

На декларацията отговориха Мая Манолова и Пеевски.

"Ако вчера някой обиди българската прокуратура, това е Цветан Цветанов. Не съм страхливец и го доказах в предишното Народно събрание. Тогава не се страхувах от МВР и от вътрешния министър Цветан Цветанов. Не веднъж бях обект на заплахи от него в качеството му на вицепремиер и министър на вътрешните работи. Поведението на г-н Пеевски беше неприемливо. Също така беше неприемливо поведението на депутата от ГЕРБ г-н Михов. Какъв е този двоен стандарт? Защо не осъдихте вчера Михов?”, коментира Манолова.

Певевски пък повтори в общи линии, това което каза вчера на бившия вътрешен министър: „Виждам, че се страхувате, г-н Цветанов. Вие сте вършили много незаконни неща и не се подсмихвайте. Не говоря от името на прокуратурата. Тепърва имате да доказвате нещата, които сте извършили. Уважавам българския парламент, но вас, г-н Цветанов, със сигурност не ви уважавам”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови