ГЕРБ и РЗС искат комисия да разследва Марин

Юлиан Христов 03 февруари 2012 в 11:41 1703 0

Народно събрание
Народно събрание

60 народни представители от ГЕРБ, РЗС и независими искат създаването на анкетна комисия за разкриване на истината около скандалните помилвания, даването и отнемането на българско гражданство по време на двата мандата на Георги Първанов и Ангел Марин.

Днес в деловодството на Народното събрание беше внесено проекторешението. Само за 2011 г. Георги Първанов е опростил над 500 000 лв. Няма нито един публикуван указ на кого са опростени тези пари и с какви мотиви. Това са публични финанси, пари на българските данъкоплатци. Това са публични финанси, пари на държавата – няма друга институция в държавата, която да е работила под такава тайнственост толкова дълго време, заяви пред журналисти в парламента лидерът на РЗС Яне Янев.

Очакванията са този проект за решение да влезе за разглеждане в парламента следващата седмица.

Събрани са 60 подписа на народни представители, при необходими 48. Под проекторешението са се подписали народни представители от РЗС, ГЕРБ и независими. Янев се извини на СДС, които също са искали да подпишат проекторешението, но заради технически проблем не са успели, когато е станало ясно, Янев вече е внесъл проекторешението в деловодството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!