ГДБОП удари група фалшификатори

Юлиан Христов 13 април 2012 в 13:14 1374 0

ГДБОП разби група фалшификатори. Снимка: МВР
ГДБОП разби група фалшификатори. Снимка: МВР

Фалшификатори на пари и документи за самоличност са заловени при специализирана операция на ГДБОП.

Спецакцията е проведена в София, Велико Търново и Кюстендил, като е стартирала със задържането на 45-годишен член на бандата от София.  Той е заловен Околовръстното шосе, като в автомобила му са открити 10 000 фалшиви евро.

В същото време ресторанта на сочения за организатор на групата 44-годишен мъж са намерени над 60 листа с отпечатани билети за гръцкото метро. Антимафиотите задържали и останалите членове на престъпната група - Н.Р. на 57 години, В.Р. на 56 години, Е.И. на 45 години, Б.Б. на 59 години, всички от София, Й.Ч. на 57 години от Кюстендил, Х.Х. на 51 години, П.М. на 52 години, и двамата от София и Д.Д. на 54 години от Велико Търново. У тях са открити 1700 фалшиви щатски долара 200 фалшиви евро.

Акцията завела полицаите до две производствени бази за фалшиви документи в София и Велико Търново.

Иззети са голямо количество подправени български и чужди големи талони за автомобили, празни бланки за дипломи, 35 печати на различни институции, хартия за дипломи, холограми, 860 фалшиви таксови марки, корици за паспорти, български и чужди визи и големи количества чешки бандероли, холограми за гражданска отговорност.

Спецполицаите намерили и иззели и още 11 по 50 фалшиви евро, една фалшива банкнота от 200 евро и 17 по 100 щатски долара.

Намерени и иззети са множество компютърни конфигурации, както и материали и пособия за изработката на фалшификатите. В печатна база в близост до столично училище са открити и иззети чешки, гръцки и испански бандероли, както и печатарски плаки за тяхната изработка.

На задържаните им е наложена полицейска мярка за 24 часа. Действията по разследването продължават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови