Форум в парламента за защита от монополите

Последна промяна на 13 август 2013 в 08:05 561 1

Парламентът. Снимка: Сергей Антонов
Парламентът. Снимка: Сергей Антонов

Работна среща на тема "Промени в нормативната база и защита на потребителите от злоупотреба на естествените монополи при предоставяне на комунални услуги" ще се проведе днес в Народното събрание.

Срещата е инициирана от депутата от БСП Явор Куюмджиев, заместник-председател на Комисията по енергетика и член на Комисията по икономическата политика и туризъм.

В обсъждането ще участва и председателкта на Комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова.

Поканени представители на Комисията за защита на потребителите, на Федерацията на потребителите, на Асоциация "Помощ за потребителя", на Национална инициатива "Социална солидарност" и др. неправителствени организации.

На дискусията ще бъдат обсъдени промени в законодателството, свързани със защитата на потребителите от монополите.
 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2013 в 10:48

Да се чете: другарката Курнелия и другаря Куюмджиев ще пият кафе до обяд, когато ще установят, че всичко е наред, монополи няма, цените са прекалено ниски и ако искаме качествени услуги трябва да има повишение. Законовите промени, които са най-наложителни е да се премахне нуждата от съдебни дела, които товарят и оскъпяват услугите. Доставчиците на комунални услуги ще имат право директно да влизат в домовете и да погасяват дълговете на длъжниците си както намерят за добре. Друга мярка с подчертан социален ефект ще е всеки абонат да подпише анекс, че "осиновява" едно ромско домакинство и ще плаща комуналните му услуги, защотото все пак сме европейска демокрация и трябва да има солидарност и отговорност! По този начин няма да има неплатени сметки и интеграцията ще бъде изведена на нови висини.