Фандъкова към протестиращите: Пазете паметниците

Елица Мартинова 16 юли 2013 в 13:18 1797 9

Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

„Обръщам се към всички - да пазим паметниците, защото наистина е недопустимо да посягаме на тях. Това е паметта за всички“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Градоначалникът на столицата обясни, че обръщението й не е критика за протестиращите, защото по-голямата част от тях се отнасят съвестно към паметниците.

„Опитваме се да поддържаме и почистваме паметниците, боядисани от протестиращите. По-голямата част от протестиращите се отнасят много отговорно към града си. След протестите вечерно време те сами почистват след себе си и няма тежки следи от присъствието на толкова много хора“, каза кметът.

Тя изрази своята признателност и към служителите, които се грижат за реда по време на протестите. По думите й те вършат изключителна работа, благодарение на която работният ден в столицата протича нормално.

„Работят активно. На терен са непрекъснато. Днес сутринта успяха да пуснат движението по "Цар Освободител". Това, което се договорихме в рамките на работния ден, се получава. Дава се възможност за проходимост на улиците, така че вярвам, че полицаите, които работят достатъчно компетентно могат да свършат своите задачи“, заключи Фандъкова.

OFFNews припомня, че вчера кметът Фандъкова изрази официално позицията си и подчерта, че никой градоначалник не може и не бива да прекратява граждански протести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!