Quantcast

Екзекуторът на банкерката: Убих заради държавата

Последна промяна на 26 септември 2013 в 12:17 26279 117

Любомир Симеонов
Любомир Симеонов

Не съм убивал за пари, а заради държавата и заради хората. Докато има "бели якички" - скъпоплатени и алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката, а хората ще стават все по-гладни. Аз съм офицер от българската армия, обучаван съм, че държавата и родина е номер едно. И че грижата за подчинените е основна грижа.

Това каза пред съда Любомир Симеонов, който застреля банкерката Павлинка Йовчева. Днес Окръжният съд в Бургас го остави в ареста.

Обвиненият за убийството на банкерката каза пред журналисти, че е готов да разкаже всичко около мотивите си за убийството. "Идвайте ми на свиждане, ще ви кажа всичко, каквото ви интересува", каза той. 

За момента не е ясно дали Симеонов има намерение да обжалва ареста си, което може да направи в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Както OFFNews писа, през април Симеонов е сезирал главния прокурор за престъпления на служители от “Булбанк”.

За момента основната версия за убийството е отказан кредит от 1.5 млн. лв., който Симеонов искал да изтегли, за да стабилизира бизнеса си с билки. 

На 23 септември сутринта Симеонов застреля Павлинка Йовчева пред магазин за плодове и зеленчуци. Два часа по-късно сам той се предаде на полицаи в Сливен и направи пълни самопризнания за извършеното.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2013 в 23:56

Вие луди ли сте !!! как може тълпа неграмотни и нехранимайковци да оправдава брутално убийство на една жена, която само защото работи в банка е дявола.
Какво означава "дружеството му „Ветоника” е показана от обслужващата банка на загуба" или "настъпателно да го притискат да смени фирмата, която ще изпълнява строителната част" или "уличаващите документи" са молби и заявления които всеки имащ компютър комплексиран неуспял бизнесмен може да напише до централата на някоя банка.
Вие с каква власт си мислите че са банките, да покажат някой "цъфнал и вързал" на загуба ?!?
На всеки може да се случи да му пропадне бизнеса, но преди да подпише договор за кредит с УниКредит те са го натискали да си смени фирми по одобрен проект ?!? Ами да си потърси кредит от друга банка тогава, ако е наистина толкова "от 12 години развива успешно фирма „Ветоника” ЕООД" всяка банка в региона ще го познава и ще му идват на крака през ден...
Простотии.....
Има нагли банкови служители но това горе са пълни просотии, жалко за близките на жената...

И сега какво заради скапаняци трябва да излязат да стачкуват всички чиновници като нас, както направиха в Кипър и фалира Държавата, защото всеки луд развява пистолети и обикновени хора сред тези наглите да ги е страх да ходят на работа ли ?

01.10 2013 в 10:59

Убиец, но ЕВАЛА! Съжалявам, че трябва да го кажа... Човекът все пак е обучаван да води война и да УБИВА. Как тогава си герой, а иначе убиец?!? Лицемерие...

Бабишкерата си е намерила, каквото е търсила. Мир на праха й.

28.09 2013 в 21:36

viva, в момента регреса се осъществява точно от частните банки. Сляп ли си та не виждаш как банкстерите са яхнали закона и се гаврят с хората.

28.09 2013 в 21:20

Банките няма нужда да се затварят, а да се даде възможност на държавните банки да работят директно с гражданите и фирмите, без посредничеството на частни лица или организации. Частните банки стотици хиляди пъти доказаха и доказват и сега, че мислят само за своите интереси.
Парите са средство за размяна и обществото има нужда от тях. Това от което нямаме нужда е лъжата, че лихвите са нужни. Те са си кражба по същество.
Комунизма е бил замислен и осъществен от едрия финансов капитал с цел да се изсмукват ресурси централно чрез държавния апарат. Сега по времето на "демократичния капитализъм" ни ограбват по отделно и ефекта е същия, даже по-зле.

28.09 2013 в 13:25

Жалко, че само едната кръвопийка е убил. Трябвало е да изтрепе и другите, включително и пенсионера.

28.09 2013 в 09:50

Затваряме банките, отменяме парите и настава един хубаааав комунизъм, нали?

28.09 2013 в 09:32

именно, ама сега индекса на корупционна активност май рязко ще спадне, току виж и някой покварен съдия или прокурор ще прегърне букета скоро време. Както виждаш Любо получава възторга и одобрението на всички, и аз лично ще отида в затвора да му стисна ръката на тоя велик човек. Пък дето така хубаво си ги описала всички жалки продажни душици ще се оглеждат на всеки ъгъл вече, хаха.

28.09 2013 в 00:04

Тази "беззащитна жена" съвсем гадно по банкерски е изнудвала от позицията на по-силния. Май не разбираш, че хората дето се самозапалваха го правеха от отчаяние и като протест срещу статуквото осигурено от банкстерите. Ако трябва да избирам между самоубийство и отсрелване на някой "банков служител", предпочитам да е второто - ползата за обществото ще е много по-голяма.

27.09 2013 в 23:44

Когато личностите в тези институции с ясно съзнание споделят лъжата и кражбата като начин на съществуване, се получава това състояние на шизофренна взаимозависимост.

27.09 2013 в 22:50

лекувай се, сериозно.