Екзекуторът на банкерката: Убих заради държавата

Юлиан Христов 26 септември 2013 в 12:17 27133 117

Любомир Симеонов
Любомир Симеонов

Не съм убивал за пари, а заради държавата и заради хората. Докато има "бели якички" - скъпоплатени и алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката, а хората ще стават все по-гладни. Аз съм офицер от българската армия, обучаван съм, че държавата и родина е номер едно. И че грижата за подчинените е основна грижа.

Това каза пред съда Любомир Симеонов, който застреля банкерката Павлинка Йовчева. Днес Окръжният съд в Бургас го остави в ареста.

Обвиненият за убийството на банкерката каза пред журналисти, че е готов да разкаже всичко около мотивите си за убийството. "Идвайте ми на свиждане, ще ви кажа всичко, каквото ви интересува", каза той. 

За момента не е ясно дали Симеонов има намерение да обжалва ареста си, което може да направи в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Както OFFNews писа, през април Симеонов е сезирал главния прокурор за престъпления на служители от “Булбанк”.

За момента основната версия за убийството е отказан кредит от 1.5 млн. лв., който Симеонов искал да изтегли, за да стабилизира бизнеса си с билки. 

На 23 септември сутринта Симеонов застреля Павлинка Йовчева пред магазин за плодове и зеленчуци. Два часа по-късно сам той се предаде на полицаи в Сливен и направи пълни самопризнания за извършеното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!