Двоен тур за овации: отляво - БСП, отдясно - ГЕРБ

Симона Костадинова 04 септември 2013 в 11:38 4174 3

Цветанов на тур за овации Снимка: Сергей Антонов
Цветанов на тур за овации Снимка: Сергей Антонов

Двоен тур за овации направиха депутати от БСП и ГЕРБ сред привържениците си сред протестиращите и контрапротестиращите.

След Бойко Борисов и Цветан Цветанов отиде при свиканата от ГЕРБ групичка, застанала при синята будка между задния вход на парламента и Художествената академия. Точно там бяха и провокациите на хора, съборили загражденията и опитали да ги счупят.

Вместо да ги порицае, бившият вътрешен министър с гордост заяви на журналистите, може би опитвайки се да покаже, че протестиращите привърженици на ГЕРБ са по-цивилизовани от свиканите от БСП:

"Когато махнаха загражденията, протестиращите не минаха през тях, нали?", тържествуваше Цветанов.

Малко преди тура за овации на Цветанов, и от БСП направиха подобен, но те, логично, избраха левия фланг. Там бяха контрапротестиращите. Този път при тях не излезе лидерът на БСП Сергей Станишев, който в този момент защитаваше премиера си Пламен Орешарски и правителството му от парламентарната трибуна. Вместо това в народната любов се отъркаха червени депутати. Тъй като нито един от тях не бе разпознат от червените привърженици, се наложи един от избраниците им - Таско Ерменков - да се представи. Друг от червените депутати се оказа Пламен Славов, разбраха по-късно контрапротестиращите. Трети бе Тодор Радулов, а четвъртият - Георги Мърков.

След двата тура, и от ГЕРБ, и от БСП победоносно се прибраха оградената и силно охранявана от полиция сграда на Народното събрание.

Към 12 ч., когато контрапротестът силно оредя, при привържениците си отиде и депутатката Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews